Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Marijan Benko ponovno ravnatelj policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada danas je za glavnog ravnatelja policije ponovno imenovala Marijana Benka.

Vlada ga je imenovala na zatvorenu dijelu sjednice nakon kojega glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun nije mogao komentirati daljnje poteze Ravnateljstva policije ni Ministarstva unutarnjih poslova u vezi s mogućim smjenama u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Pročitajte i ovo Siniša Begović, ravnatelj OŠ Miloš Đujić Nema nastave FOTO Ravnatelj osnovne škole poslao priopćenje o grijanju pa postao hit na internetu Slika nije dostupna Benko: Nitko od privedenih u akciji Indeks nije se žalio

Očito su nužne određene promjene kako bi se jamčila sigurnost građana i spriječile pojave premlaćivanja, rekao je Mehun koji u ovom trenutku nije mogao reći kako će i kada MUP i Ravnateljstvo policije reagirati. Za odgovore na ta pitanja novinare je uputio na MUP.

Premijer Ivo Sanader i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević na otvorenu dijelu sjednice Vlade, a zbog najnovijeg slučaja u kojem je pretučen predsjednik Uprave Industrogradnje Josip Galinac, najavili su moguće kadrovske promjene u PU.

Vlada je na zatvorenu dijelu sjednice Glavnoj skupštini Hrvatskih pošta predložila da dužnosti člana Nadzornog odbora te tvrtke razriješi Dražena Bregleca, a na njegovo mjesto imenuje Đurđu Adlešič.

Hrvatskom saboru Vlada je predložila i razrješenje dosadašnjeg i imenovanje novih članova Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Gorana Matešića za novu se predsjednicu Komisije predlaže imenovati Vlastu Pavličević. Zamjenica predsjednice i nadalje bi bila Marija Cvrlje, članom bi ostao Ante Perdić, a dva bi nova člana bili Ivan Žilić i Dragica Markanović. Oni bi na tu dužnost stupili 17. listopada, a zbog isteka mandata Komisiju bi 16. listopada napustili Đani Poropat i Gordana Horvat.

Saboru je, zbog isteka mandata, predloženo i imenovanje dijela članova Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, ali bi i u novom mandatu to Vijeće vodila Olgica Spevec, a članovi bi bili Nikola Popović, Mirna Pavletić-Župić i Milivoj Maršić.

Vlada je na zatvorenu dijelu sjednice dala suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi da se iz državnog proračuna za iduću godinu osigura 11 milijuna kiuna za gradnju stambenog naselja za psihički bolesne osobe u Lobor gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene