456425
456425
456425
456425
456425

Marić: Porezna reforma uz moguće sitnije dorade treba ostati kakva jest

  • , 08.11.2016., 18:27
  • Autor:
  • komentara

Neke pojedinosti u predloženoj poreznoj reformi možda se mogu još malo poboljšati, ali u cjelini reforma treba ići kako je predložena, izjavio je u srijedu u Bruxellesu hrvatski ministar financija Zdravko Marić.

 
 
 
 
Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ministar Marić, koji je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku ministara financija zemalja članica EU-a, nije želio odgovoriti što će se dogoditi ako porezna reforma ne prođe u predloženom obliku.

"To su sve hipotetska pitanja. Pričekajmo proceduru koja slijedi. Za ovaj tjedan smo predvidjeli da ide na sjednicu vlade, a onda u saborskoj proceduri očekujemo dinamičnu raspravu. U skladu s tim komentarima, siguran sam da možda još možemo malo poboljšati određene stvari, ali u globalu porezna reforma ide ovakva", rekao je Marić.

Na upit hoće li se povećavati minimalna plaća, Marić je odgovorio da se to ne rješava poreznom reformom i poreznom politikom, nego u okviru drugih zakona.

Na pitanje što očekuje od ekonomskih prognoza koje će u srijedu objaviti Europska komisija, Marić je izrazio optimizam, ističući da je prvi put u povijesti nominalno smanjen javni dug, a deficit sveden na nisku razinu.

"U svakom slučaju stopa rasta od 2,5 posto nakon šest godina recesije je dobra, ali nije dovoljna da bismo bili zadovoljni. Nama trebaju stope rasta debelo iznad tri posto, koje će početi generirati nova radna mjesta", rekao je Marić.

Dodao je da je, dugoročno gledajući, vladin cilj podići potencijalne stope rasta te da tome može pomoći i smanjivanje poreznih opterećenja kakvo je predloženo poreznom reformom. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se