Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON ŠUTNJE

Ministar financija Zdravko Marić konačno progovorio o Agrokoru i izjavama u siječnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Marić, ministar financija, konačno je progovorio o svojim izjavama u siječnju, kada je hvalio Agrokor, no još uvijek nije objasnio svoje sastanke s Ivicom Todorićem.

Zdravko Marić, ministar financija, koji je proteklih dana izbjegavao odgovore na novinarska pitanja o njegovim sastancima s Ivicom Todorićem, rekao je danas da u pravilu govori isključivo o argumentima kojima raspolaže.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Premijer tvrdi da nije znao za tajne sastanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nije mu stao u obranu Plenković tvrdi kako nije ništa znao o tajnim sastancima Marića i Todorića: "On će sam to objasniti"

"Ne bavim se spekulacijama niti imputiranjem različitih vrsta zaključaka. Moja čuvena izjava 26. siječnja na temu Agrokora bila je ponukana pitanjem novinara nakon Moody'sovog izvješća. Temeljem tog izvješća i temeljem priopćenja iz te kompanije ja sam rekao ono što sam rekao. Nisam u siječnju ni s kim obavljao sastanke, a onaj u Vladi nisam negirao", rekao je Marić, prenosi portal N1.

Upitan hoće li izvješće revizije Agrokora utjecati na javne financije, Marić je rekao da je to jedan od glavnih njegovih izvora zabrinutosti. "Zasad su negativne reakcije krize u koncernu Agrokor relativno manje u odnosu na ono što su bila očekivanja. Mislim da se iz financijskih izvještaja vidi da što se tiče segmenta prehrambene industrije i poljoprivrede kompanije relativno dobro stoje. Ispred svih nas je jedan veliki izazov, poglavito iz perspektive vođenja kompanije i kako će proces restrukturiranja biti vođen", rekao je Marić.

Upitan kako tumači činjenicu da je toliko dugo trajalo kršenje poslovne etike, Marić je rekao da dok je bio u Agrokoru u njegovu djelokrugu odgovornosti nije bilo sastavljanje financijskih izvještaja i da je to jedino što može reći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene