Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županjijska konvencija

Maras: Odgovornost SDP-a danas je i veća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je nazočio konvenciji SDP-a Zagrebačke županije, poručio je izaslanicima kako je velika odgovornost SDP-a danas, s obzirom na situaciju u kojoj je Hrvatska i alternativu koja joj se nudi.

'Svi vidite u kakvoj situaciji je Hrvatska i koliko se trudimo da se ta situacija promijeni i vidite koja nam je alternativa u Hrvatskoj. Alternativa koja nas vraća unazad, koja zagovara neke stvari koje nisu europske vrijednosti, koja zagovara to da se u Hrvatskoj institucije države ne poštuju i s time se hvali. A ja ću reći, njihov jedini interes je vrlo jednostavan: da se na taj način vrate na vlast i da onda opet gledamo 2004., 2011., Fimi medije, trpanje državnih novaca u stranačke i osobne džepove. I to je jedini interes HDZ-a i ovog društva koje ovih dana izaziva, ja bih rekao, nered i nepoštivanje institucija u Republici Hrvatskoj', rekao je Maras.

Istaknuo je da je zato odgovornost SDP-a još i veća, 'da to ne dopustimo, da radimo, da pokažemo građanima da imaju izbor između takve Hrvatske koja nas vuče unazad, koja nas vraća u Sanaderovo doba, u doba 1990-tih, nepoštene privatizacije, nereda'. Mi zastupamo europske, demokratske, vrijednosti koje će Hrvatsku unaprijediti i s kojima će Hrvatska u budućnosti profitirati, rekao je pozdravljajući izaslanike VIII izborne konvencije SDP-a Zagrebačke županije.

'I zbog toga vrlo jasna poruka - vi ste jedan dio tima SDP-a RH koji će ovu zemlju, nakon ovog mandata, napraviti uspješnijom nego što je bila 2011. i nakon toga još jednim mandatom nastaviti u onom smjeru u kojem to naši građani žele - da imaju normalnu zemlju', kazao je i rekao kako organizacija SDP-a Zagrebačke županije kao nikada do sada ima utjecaj na državnu politiku i kroz Vladu gdje je Mihael Zmajlović ministar i kroz petero zastupnika u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajović istaknuo je kako SDP danas više nego ikad treba poštene, sposobne i radišne ljude.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac - 2 Koncentriraju se na EU izbore Grbin o problemima unutar SDP-a: "Ima zadovoljnih i nezadovoljnih, no sve rješavamo pred javnosti" Dobra predviđanja za turističku sezonu buking u Skandinaviji Baby Lasagna napravio je još jednu sjajnu stvar: "Požurite potražiti smještaj!"

>> Bernardić dijelio šalabahtere?! Pet kandidata odustalo!

Zmajlović, kojemu je 9. studenoga potvrđen novi četverogodišnji mandat za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije, izaslanicima je poručio da moraju neumorno među sobom tražiti ljude koji su spremni preuzeti inicijativu za promjene. 'A za to je potrebna volja i hrabrost, jer mogućnost da se donesu promjenu sa sobom nosi i odgovornost', rekao je. 'Treba biti spreman nositi se s odlukama i to nije lako, jer odluke znaju biti i nepopularne, ali su neizbježne. I upravo tada važno je iza sebe imati stranku koja je povezana na svim razinama, ali koja je povezana i sa građanima', kazao je.

Istaknuvši važnost dobre komunikacije, rekao je kako na tome zajedno s njima želi posebno raditi u svom novom mandatu. Čekaju nas veliki izazovi, Zagrebačka županija ima devet gradova i 25 općina i to je još mnogo prilika za napredak, kazao je podsjetivši da dolaze predsjednički izbori, izbori za Europski parlament, te da ni parlamentarni izbori 2015. nisu daleko. 'Taj teret ne mogu iznijeti samo oni koji vode stranku i zato svi zajedno moramo zadobiti i povratiti to povjerenje građana', poručio je Zmajlović.

Na današnjoj izbornoj konvenciji Županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije sudjelovalo je 147 od 169 izaslanika koji su za potpredsjednike izabrali Dražena Bastalića iz Ivanić-Grada i Vesnu Fabijančić Križanić iz Velike Gorice. Izabrano je i devet članove predsjedništva i 32 člana Županijskog odbora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene