Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

MIP odlučio

PETROVU I BULJU OSTAJE IMUNITET Maras se svađao sa svima: "'Ajde reci da sam ja kriminalac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je u utorak zahtjeve da se skine imunitet, odnosno odobri vođenje kaznenog postupka protiv 'mostovaca' Bože Petrova i Mire Bulja, koje je za klevetu tužio Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a.

Povjerenstvo je tako nastavilo praksu da odbija zahtjeve za skidanje imuniteta kada to traže privatni tužitelji, ne i kada to traži državno odvjetništvo ili sud.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo"

Karamarko je Petrova i Bulja tužio zbog izjava danih 27. kolovoza 2016. u Zadru, a u kojima su naveli da je "Karamarko smijenjen jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama", odnosno da su "to političke elite koje su izdale nacionalne interese štiteći Karamarka, Sanadera i sve pljačke koje su se ranije događale", držeći da su time iznijeli neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu.

Miro Bulj (Most) pozvao je Povjerenstvo da mu skine imunitet i da mu se sudi, jer je, kaže, došlo vrijeme da se netko osudi za sve pljačke u Hrvatskoj. Bit ću ponosan ako me osude, to će biti u interesu Hrvatske, jer će se tada moći braniti pred međunarodnim sudovima, ustvrdio je Bulj.

Cijenim vašu hrabrost, no ovo nije pitanje osobe, odgovorio mu je predsjednik MIP-a Žarko Tušek (HDZ) i ponovio kako Povjerenstvo neće mijenjati dosadašnju praksu, jer bi time izgubili sustav građen godinama, a koji je dobio visoke ocijene stručnjaka.

Ivan Pernar (AD) misli drugačije, smatra da Bulju treba skinuti imunitet jer je "vrijeme za obračun s kriminalom". Protiv je skidanja imuniteta Petrovu, kaže da ga poštuje kao predsjednika Sabora, a optužbu protiv njega naziva "čistom konstrukcijom koja nema veze s pameću".

Ovdje se vidi paradoks vladajućih, partneri se optužuju za kriminal, a surađuju u vlasti, članovi Mosta optužuju bivšeg predsjednika i još uvijek člana HDZ-a za kriminal i korupciju, a i dalje podržavaju tu stranku, ustvrdio je Gordan Maras (SDP).

Iznerviralo je to Bulja koji mu je uzvratio pitanjem: "A vi ste, ka', puno bolji?".

"Ajde reci, ako možeš, da sam ja kriminalac", odgovorio mu je Maras.

Možda Vas neće optužiti za kriminal, ali ste bili kriminalno loš ministar koji nije napravio ništa u svom resoru, poručio mu je Tušek.

Mostov Miroslav Šimić poziva Povjerenstvo da se drži dosadašnje prakse, a Karamarkovu tužbu naziva "privatnim pokušajem da se politički rehabilitira".

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je da je Kramarko bio u sukobu, to je potvrdio Upravni sud, a Karamarko sada kroz tužbu želi dokazati da je bio u pravu i da ništa nije kriv. Ta tužba je pokušaj zamagljivanja stvari, kaže Šimić.

Marasu je rekao da ga "boli glava" što Most ne surađuje sa SDP-om, te da ne može prežaliti što više nije ministar.

Maras zaboravlja na odnos Zorana Milanovića i Slavka Linića koji su se također prozivali za kriminal, napomenuo je Tomislav Klarić (HDZ). (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene