Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odbijen prijedlog obrane

Mamićeve mjere opreza ostaju nepromijenjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbijen je prijedlog obrane Zdravka Mamića da mu se, nakon što je podnio ostavku na dužnost izvršnog predsjednika Dinama, ukine istražna mjera opreza koja mu brani obavljanje dužnosti, ali i protuprijedlog tužiteljstva koje je od suda tražilo da Mamiću zabrani obavljanje svih poslova u Dinamu, kao i pristup prostorijama tog nogometnog kluba.

Sutkinja istrage Erna Dražančić odluku je, kako se doznaje, donijela još u petak, ali ju je u ponedjeljak pismenim putem dostavila Mamićevoj obrani i Uskoku. Nakon što je zaprime teče im trodnevni rok za žalbu o kojoj će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Da mu se ukine zabrana obavljanja dužnosti, kao jedna od mjera opreza uz koju je, osim jamčevine ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna, u prosincu prošle godine pušten iz Remetinca, Mamićeva je obrana od sukinje istrage zatražila prošlog tjedna.

Istovremeno Uskok se tome žestoko usprotivio, zatraživši da se mjere opreza prošire kako bi seMamiću zabranile sve djelatnosti u Dinamu, ali i pristup prostorijama kluba, kojega je sa svojim suokrivljenicima navodno oštetio za preko 270 milijuna kuna.

O ostavci na dužnost izvršnog predsjednika Dinama Mamić je izvijestio na konferenciji za novinare u veljači, ističući da je takvu odluku donio kako bi Dinamo "mogao nesmetano ići u budućnost".

Dan ranije Uskok je objavio da je proširio istragu zbog izvlačenja novih 70 milijuna kuna iz Dinama. I ta je istraga pokrenuta na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, a kao i u prethodnima tužiteljstvo sumnja da su se Mamić i ostali organizirali u zločinačko udruženje kako bi zlouporabama u gospodarskom poslovanju preko tvrtaka u inozemstvu izvukli novac od transfera Dinamovih igrača.

Uz bivšeg izvršnog predsjednika Dinama i posljednjom su Uskokovom istragom ponovno bili obuhvaćeni njegov brat Zoran, sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave Dinama Damir Vrbanović i poduzetnici Igor Krota i Sandro Stipančić. Jedini "novi osumnjičenik" koji se nije spominjao u ranijim istragama je menadžer Nikki Vuksan.

Zdravka Mamića od ranije se tereti da je s bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza te da je preko off shore tvrtaka od 2004. iz Dinama izvukao preko deset milijuna eura i pola milijuna funti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene