Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Mamić kažnjen s 50.000 kuna zbog vrijeđanja novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu novčano je kažnjen s 50.000 kuna zbog vrijeđanja novinarke Romane Eibl na konferenciji za novinare lani u rujnu.

Novinarka koja je protiv Mamića podnijela privatnu tužbu zbog klevete i uvrede nije ni saslušana jer je Mamić priznao krivnju.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Povećanje trošarina? Marić o najavi poskupljenja cigareta i alkohola: "To nije iskomunicirano s Ministarstvom financija..." Slika nije dostupna Do tri godine zatvore Umrla nakon što su je izbole pčele: Optužen pčelar

Ispričao se Romani Eibl, kazavši da je ona bila kolateralna žrtva, a on u posebnom stanju zbog drugih novinara.

Sud ga je proglasio krivim i kaznio s 250 dnevnih dohodaka, odnosno 50.000 kuna koje je dužan uplatiti u državni proračun.

Eibl je rekla da je zadovoljna izrečenom presudom i najavila da će podnijeti privatnu tužbu, odnosno pokrenuti građansku parnicu zbog nanošenja duševnih boli.

Mamićev lanjski prostački ispad na konferenciji za novinare, usmjeren posebice na Romanu Eibl, tada su osudili Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Hrvatsko novinarsko društvo te Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga.

U 20-minutnom izljevu bijesa Mamić je prostački izvrijeđao novinare zbog napisa da će trener Branko Ivanković biti smijenjen.

"Da nisam u Dinamu, sve bih vas likvidirao! Dobro, ne doslovno likvidirao... Ali svakom od vas bih zalijepio 'šljagu', pa odsjedio 15 dana u zatvoru, pa kada bih izašao van, drugom bih udario 'šljagu' i tako redom", rekao je uz ostalo Mamić. Kamermanu je, pak, zaprijetio da prestane snimati ili će mu razbiti kameru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene