Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalnost stradalih nepoznata

VIDEO: Zrakoplov poletio iz Zagreba, poginula dva pilota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privatni avion koji je poletio iz Zagreba srušio se u Švicarskoj.

Zrakoplov se srušio i zapalio u nedjelju, prilazeći zračnoj luci kod mondenog skijališta St Moritza. Prema prvim informacijama, u letjelici su bile dvije osobe i vjeruje se da su obje u nesreći izgubile život. 'Oba putnika su poginula', izjavio je Sandro Pensa, šef tamošnje kantonalne policije. Pensa je rekao kako za sada nemaju saznanja o identitetu dviju osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, rekao je kako je potvrda o tragičnom događaja stigla iz hrvatskog veleposlanstva u Švicarskoj. 'Imamo potvrdu da je avion poletio iz Zagreba i da se srušio u Švicarskoj te da su u njemu bila dva pilota. Ne znamo identitet ni nacionalnost stradalih, kao ni točno odredište na kojem se nesreća dogodila', rekao je za Dnevnik.hr. Neslužbeno saznajemo da se radi o zrakoplovu tipa Beechraft Premier One. Neslužbeno doznajemo da su u avionu pronađene njemačke zrakoplovne dozvole.

 

Olivera Ilijaš, glasnogovornica Zračne luke Zagreb je rekla kako trenutno nemaju službenih informacija o navedenoj nesreći pa stoga ne mogu davati izjave za javnost. Kako neslužbeno doznajemo, avion je registriran u Njemačkoj i navodno su na mjestu nesreće pronađene njemačke letačke dozvole, no policija ne nagađa o nacionalnosti žrtava.

Zrakoplov je, kako prenose agencije, poletio iz Zagreba i nije iz prvog pokušaja uspio sjetjeti u zračnu luku Engadin, smještenu na 1.707 metara nadmorske visine, što je čini najvišom zračnom lukom u Europi. 'Napravili su širok okret kako bi pokušali ponovno prići pisti', rekao je Pensa. Policija je izvijestila da je zrakoplov pri padu zahvatio tri žice struje te se srušio pokraj trafostanice kod mjesta Bever, piše Heraldsun.com. Zbog toga je susjedstvo ostalo bez struje.

Prve informacije bile su da se avion zabio direktno u trafostanicu.

Letjelica se odmah se zapalila. Vatrogasci su stigli u najkraćem mogućem vremenu i ugasili vatru. Zračna luka  Engadin uobičajeno je mjesto za transport posjetitelja St Moritza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene