Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za udrugu Krijesnica

Mali plivači pomagali djeci koja boluju od tumora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački plivački klub Medeveščak spojio je humanost i plivanje. Na mitingu 'Medo' mali plivači iz cijele zemlje plivali su za udrugu Krijesnica koja pomaže roditeljima djece oboljele od tumora. Svaka pomoć je važna jer u Hrvatskoj svaki drugi dan jedno dijete oboli od nekog oblika tumora.

Glavne zvijezde plivališta ovaj put nisu bili plivači već udruga za pomoć roditeljima djece koja boluju od tumora i drugih malignih bolesti. 'Ova akcija je fantastično provedena,ja sam oduševljen s ovom ukupnom količinom pozitivne energije', rekao je predsjednik udruge Krijesnica Zoran Cipek.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Velik broj utapanja - 3 Problem ispod površine Hrvatska je mediteranska zemlja i baš je zato jedna stvar poražavajuća: U opasnosti je velik broj djece

Klubovi su zajedničkim snagama skupili novac, a mladi plivači kluba Medveščak uručili donaciju koja će Krijesnici barem malo pomoći u borbi protiv teških bolesti koje odnose dječje živote. 'Možemo kupovati aparate za onkologiju prema potrebi. Ti aparati su užasno skupi. Ova donacija, kao i svaka kuna koju skupimo, itekako vrijedi', dodao je Cipek.

Nije se samo darivalo već naporno i plivalo. Na prvom po redu plivačkom mitingu 'Medo' natjecalo se oko 300 djece iz 12 klubova diljem Hrvatske. Od medalja je ipak važnije bilo sudjelovanje, međusobno druženje i dobra zabava u bazenu i izvan njega. Na 'Medi' će se odsad plivati svake godine,a možda se baš u ovom bazenu otkrije neki novi Duje Draganja ili Sanja Jovanović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene