Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast

Mali Lošinj, umjesto na vatromet, za Novu godinu odlučio potrošiti novac na nešto sasvim drugačije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić kaže da im je želja bila osigurati mirniju večer kućnim ljubimcima i zaštiti djecu od negativnih učinaka pirotehnike. Cijena vatrometa bila bi 30-ak tisuća kuna, a toliko košta aparat za testiranje krvi za Hitnu pomoć.

Stanovnici Malog Lošinja u Novu godinu ušli su bez vatrometa. Iznos koji se ranijih godina koristio za vatromet, bit će preusmjeren za nabavku potrebe opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu u Malom Lošinju.

Pročitajte i ovo Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku Doček u Londonu (Foto: AFP) Milijuni slavili Spektakularnim vatrometima svijet zakoračio u 2018. godinu

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić kaže da im je želja bila osigurati mirniju večer kućnim ljubimcima i zaštiti djecu od negativnih učinaka pirotehnike.

Umjesto vatrometa, uređaj za testiranje krvi

"Već nekoliko godina muku mučimo s logistikom i sličnim detaljima oko organizacije dočeka Nove godine, a kako smo na svim poljima na putu održivog razvoja, ove godine smo odlučili dati podršku Društvu za zaštitu životinja, ali i djecu zaštititi od negativnih učinaka pirotehnike", kazala je Kučić za Morski.hr.

"Htjeli smo dati svoj doprinos svijesti da vatromet i petarde nisu nužni kako bismo pridonijeli veselju i radosti ulaska u novu godinu. Desetu godinu za redom prosinac je u Malom Lošinju obilježen humanitarnom notom, odnosno prikupljanjem sredstava za potrebite. Željeli smo usmjeriti sredstva za nabavku medicinskog aparata koji će olakšati život našim građanima ali i gostima.

Vatromet bi koštao oko 30 tisuća kuna, a toliko otprilike košta aparat za testiranje krvi. Vikendom nam laboratorij ne radi, pa bi taj aparat bio postavljen u ambulantu hitne medicinske pomoći. U fazi smo njegove nabavke u sljedećih 10 dana i Grad će pridodati ako bude još trebalo", dodala je Kučić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene