Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbol čistih voda

PRESTIŽNA NAGRADA Luksuzni malološinjski hotel Bellevue prvi dobio Bijelu zastavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela zastava ekološki je simbol čistih vodenih površina.

Bijela zastava, međunarodni simbol čistih vodenih površina, dodijeljena je u subotu malološinjskom hotelu Bellevue za očuvanje vodenih površina u dijelu uvale Čikat, čime je postao prvi hotel s pet zvjezdica s tom prestižnom zastavom.

Pročitajte i ovo Zapuštene Unije - 3 Otok na kraju svijeta Unije traže odcjepljenje, Komadina poručio: ''Neka razmisle kako im se ne bi dogodilo da im postane još teže'' Slika nije dostupna LUČKA UPRAVA POTVRDILA Raskinut ugovor o dogradnji luke Mrtvaška: Projekt vrijedan 80 milijuna kuna trebao je biti financiran iz EU fondova

U ime Zaklade princa Alberta II od Monaka, predsjedniku Uprave Jadranke Sanjinu Šoliću Bijelu zastavu svečano je uručila Helga Piaget, kreatorica međunarodnog okolišnog, edukativnog i umjetničkog projekta Passion Sea koji njeguje ljubav i strast prema moru te naš proslavljeni ronilac Kristijan Curavić.

"Iznimna nam je čast što je hotel Bellevue dobivanjem Bijele zastave potvrdio sva obilježja i vrijednosti. Stalnim akcijama čišćenja obale, plaža i podmorja ispred svih naših objekata pokazujemo da je ekološki prihvatljivo ponašanje nezaobilazni dio naše poslovne filozofije te da je naša odgovornost prema moru i obali na najvišoj razini", kazao je Šolić.

Bijela zastava ekološki je simbol čistih vodenih površina - mora, rijeka i jezera koji se zauzima za zaštitu, očuvanje i čistoću vodenih površina uz istovremeno stvaranje globalne svijesti o problemu morskog otpada.

U Hrvatskoj je dodijeljena i Gradu Malom Lošinju za uvalu Valdarke, za rijeku Krku i plaže hotela Svpetrvs Resort Supetar, pulskom hotelu Park Plaza Histria Pula, hotelu Split u Podstrani i turističkom naselju Crvena Luka u Biogradu na Moru.

U poslijednje dvije godine Bijela zastava dodijeljena je i slovenskom jezeru Bled, makedonskom jezeru Ohrid, BiH za rijeku Unu i princu Albertu II za vodene površine Monegaške kneževine.

Kriteriji za dodjelu Bijele zastave uključuju uspostavljanje najprihvatljivijih ekoloških metoda čišćenja podmorja, organizaciju resursa za reciklažu i pravilno upravljanje prikupljenim otpadom, dijeljenja iskustva s drugim ekološkim organizacijama, educiranje i osvješćivanje stanovništva te kontinuirano održavanje vodenih površina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene