Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Gdje Put svile započinje

Baš poput Marka Pola - Mali hotel s Korčule kojeg voli Hollywood osvaja svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hotel je smješten u biskupsku palaču iz 18. stoljeća.

Palača Lešić Dimitri, korčulanski 'boutique' hotel s pet zvjezdica, uvršten je ove godine po izboru uglednih časopisa New York Times i Forbes, u elitni klub deset malih hotela u Europi  te među najromantičnije otočke hotele na svijetu.

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci Slika nije dostupna Među 10 istaknutih VIDEO NY Times o mjestu u Hrvatskoj: Tamo ćete se osjećati kao kod kuće



Početak Puta svile i najpoznatiji svjetski moreplovac Marko Polo bili su i glavna inspiracija timu arhitekata i dizajnera koji je pet godina restaurirao biskupsku palaču iz 18. stoljeća. Tako unutar svojih povijesnih zidina palača nudi samo pet luksuznih apartmana veličine od 45 do 165 četvornih metara koji nose nazive, a i uređeni su u duhu zemalja i regija kojima je putovao Marko Polo, poput Cejlona, Indije, Kine, Venecije i Arabije.

Toni Lozica, menadžer hotela, ističe da je Palača idealno utočište za bijeg, a svima koji su željni opuštanja, odmora ili kreativnog stvaranja pruža svu udobnost luksuznog hotela.



Na pitanje kako bi opisao put do elitnog društva i prepoznatljivosti u svjetskim razmjerima, jednostavno odgovara - Per aspera ad astra (preko trnja do zvijezda).

Do danas su Palaču Lešić Dimitri posjetili gosti iz 50 zemalja, a najviše ih dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i Australije.

VIDEO NY Times o mjestu u Hrvatskoj: Tamo ćete se osjećati kao kod kuće

'Riječ je o gostima visoke platežne moći koji očekuju i dobiju vrhunsku uslugu i doživljaj', kaže Lozica.

Luksuz ima svoju cijenu pa se tako cijene noćenja kreću od minimalno 395 eura pa do 1495 eura.



Među gostima 'dubljeg džepa', dakako, ima i poznatih i slavnih, no u elitnom korčulanskom hotelu njihova imena drže u strogoj tajnosti. Ipak, saznalo se da je u hotelu odsjela hollywoodska zvijezda Penelope Cruz kada je 2012. snimala svoj film 'Twice Born'. Palaca Lešić Dimitri ugostila je, navodno, i poznati glumački par Michaela Douglasa te Catherine Zeta Jones.

Korčula, navodi Toni Lozica, i najizbirljivije goste, može zadovoljiti svojom ponudom bogate kulturne i povijesne baštine.

'Ono što nam je potrebno je podizanje destinacije na bitno viši nivo što podrazumijeva bijeg od koncepta masovnog turizma', ističe i zaključuje za kraj da Palača predano pomaže i u razvoju lokalne zajednice iniciranjem kulturnih i sportskih projekata kao što su Marko Polo Challenge pokrenut 2011. godine i Festival barokne glazbe, koji je prvi put održan u rujnu 2012. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene