Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ribarenje uz policijsku zaštitu

Mali granični spor s velikim posljedicama: Njemački ARD prikazao grotesku iz Savudrijske vale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka javna televizija ARD emitirala je prilog o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije u Savudrijskoj vali.

Reporteri njemačkog ARD-a isplovili su sa savudrijskim ribarom Eziom Kocijančićem, a ono što je uslijedilo nakon što ih je pokušao presresti patrolni čamac slovenske policije nazvali su groteskom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ribarima sve po starom Hrvatski ribari za slovenski Kanal A: "Mi idemo po starom, odluka suda nas se ne tiče" Slika nije dostupna OD POČETKA DO KRAJA Ovo je sve što trebate znati o arbitraži

"Svaki pokušaj prilaska slovenskog policijskog broda sprječava veći hrvatski policijski brod. Slovencima nakon više pokušaja preostaje tek da putem zvučnika upozore hrvatskog ribara da napusti slovenske vode. U suprotnom će platiti visoku novčanu kaznu", kaže se, među ostalim, u prilogu njemačke javne televizije koji je prikazan u nedjelju navečer. 

U prilogu se njemačkim gledateljima objašnjava granični spor između Hrvatske i Slovenije te im se približavaju stajališta hrvatskog i slovenskog ministarstva vanjskih poslova. 

Tako prenose stav Hrvatske o nemogućnosti dogovora sa Slovencima zbog njihovih pretjeranih teritorijalnih zahtjeva, dok Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova, kaže da pregovori s Hrvatskom traju već 20 godina te da se hrvatska strana nije držala dosad postignutih dogovora. 

Na kraju priloga se objašnjava kako hrvatski ribari ne žele ribariti u pratnji policije i pod prijetnjom visokih kazni, i to u dijelu mora u kojem je i ribe sve manje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene