Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dajte im tu informatiku!

NAŠI MALI GENIJALCI Imaju 7 godina, a već sad programiraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni plan i program informatike napisan je, pazite sad, davne 1994. godine!

U Zagrebu je u subotu počeo najveći festival novih tehnologija u ovome dijelu Europe, Brave New World. I upravo je tamo interes učenika najbolje dočarao koliko je potrebno provesti reformu obrazovanja.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..." Mirena Maljković, učiteljica Dnevnik Nove TV donosi detalje Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto''

Iako informatiku počinju učiti tek u višim razredima osnovne škole, školarci su pokazali da su na to spremni i puno ranije. Međutim, najprije je važno prilagoditi ono što se uči jer je, podsjećamo, službeni plan i program informatike napisan davne 1994. godine!

S time se složio i Ante Magzan, osnivač HUB 385.

"Mislim da su nam nedavni prosvjedi pokazali koliko nam je bitna promjena u sustavu edukacije na način što učimo, kako učimo, zašto to učimo, pogotovo mlađim generacijama", kazao je Ante Magzan, osnivač HUB 385.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene