Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad se male ruke slože

Maleni Sarvašani pomažu UNICEF-u u obnovi škola u Africi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da se dobro uvijek dobrim vraća, dobro znaju mali Sarvašani. Nakon povratka su im pomogli obnoviti u ratu razrušenu školu, a danas oni pomažu UNICEF-u obnoviti škole u Africi.

Novac za humanitarnu pomoć skupljali su prodajući afrička jela, suvenire i nakit koji su sami izradili, a sve za bolji život svojih vršnjaka u Etiopiji.

Pročitajte i ovo UNICEF Hrvatska pomaže djeci Sudana koja pate u najvećoj zaboravljenoj krizi. Kaos u Sudanu UNICEF Hrvatska pomože djeci koja pate u zaboravljenoj krizi: "Ne dopustimo da ostanu zaboravljena" Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika

>> Hrvatski UNICEF prikuplja pomoć za Gazu

Afrika u srcu Slavonije. Učenici škole u Sarvašu organizirali su humanitarno druženje i naučili ponešto o vršnjacima na crnom kontinentu. 'U Africi su svi crni, da oni imaju malo vode i da njima treba novca za vodu i školu', rekla nam je što je naučila učenica Nataša. Ispekli su kolačiće bez jaja, jer kako kažu učenici, u Africi ih nemaju.

Slastice i ples

Napravili su i slastice od tradicionalnog voća. 'Radili smo voćne salate, a svaki je učenik donio voćne namirnice', objasnila je učenica Marta. Izradili su maske i plesali uz zvuke talambasa. Sve proizvode afričkog sela prodavali su za dobrovoljan prilog. Mali Sarvašani uključili su se u UNICEF-ov projekt.

'Želimo pomoći Afričkoj djeci u kvalitetnom obrazovanju', istaknula je učiteljica Ksenija Milosavljević. Ideja je stigla od učiteljica koje su s djecom gledale film o školama i siromaštvu u Etiopiji. 'Djeca su bila iznenađena, šokirana, a neka su čak i zaplakala', otkrila nam je učiteljica Nada Grahovac.

Male su ruke složno udružile snage i postali dio kampanje za pomoć siromašnoj djeci u 11 afričkih zemalja. Kažu, ne možemo puno, ali važna je naša dobra namjera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene