Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedina učenica

Malena Lucija cijelu školu ima samo za sebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škole s manje od pet učenika uskoro bi mogle pod ključ. Održavanje školskih zgrada, prema planovima Ministarstva znanosti, zamijenit će se prijevozom do većih sredina, no otočne bi škole ipak trebale biti izuzete. Poput one na otoku Krapnju, koju pohađa - samo jedna učenica!

Nije zvonce ni zazvonilo, a Lucija Polančec već marljivo uči, a svaki dan je s njom i učiteljica Gordana. Cijela škola je samo za njih. 'Nije bilo nikoga drugoga tko će ići u školu, svi su bili duplo mlađi od mene, pa sam ja zato jedina u školi', kazala je Lucija.

Pročitajte i ovo Policija upala na skup desničara u Bruxellesu U Bruxellesu Policija upala na desničarski skup na kojem su glavni govornici Nigel Farage i Viktor Orban: "Ekstremna desnica nije dobrodošla" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Iako joj nedostaju prijatelji u klupi, ona se dobro osjeća. 'Dobro mi je jer braća i sestre me iživciraju kod kuće i onda se napokon mogu odmoriti u školi', kazala je Lucija.

Uz školsku torbu i tablet. U krapanjskoj školi za jedno dijete sva moguća tehnologija. Nastava u matičnoj školi u Brodarici može se pratiti pomoću video veze, a tu je i pametna ploča.

>> Evo zašto Vlada namjerava zatvoriti neke škole

Ocjene se upisuju u e-dnevnik. 'Mi nastojimo tu socije s kim ni poigrati ni posvađati', kazala je učiteljica Gordana Mirinjek.

Škola s jednom jedinom učenicom ipak je opstala. Nada se učiteljica Gordana da će tako biti i dalje. 'Jedna je učenica i to je malo ono, ispočetka se činilo dosadno, što ćemo nas dvije? Pa smo znale peći palačinke! Znači, stvarno imamo vremena napretek', kazala je učiteljica Gordana.

I Lucijina mama Nevia nekada je pohađala ovu školu. No, škure nisu bile zatvorene kao danas. 'Malo po malo i otok se ispraznio. Sad nas je ostalo tu oko 100 obitelji', kazala je Nevia.

Lucija je imala izbora. Ići u otočnu školu ili putovati na kopno, ali je ipak odlučila ići u školu tamo gdje živi. 'Iduće godine će netko doći ovdje, pa onda neću bit sama', kazala je.

A što će najprije pokazati novom prijatelju, zna već sada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene