Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALA ŠKOLA PROGNOZE

Jeste li znali da je prilagodba na klimatske promjene ključan mehanizam sigurnosti?

Prilagodba na klimatske promjene ključan je mehanizam sigurnosti pa i opstanka gradova, objašnjava meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić u Maloj školi prognoze.

Gradovi čine oko 70 posto globalnih emisija stakleničkih plinova i dom su za više od polovice globalnog stanovništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatski rječnik Plava ekonomija, zelene tvrdnje, točka preokreta: Znate li o čemu je riječ?

Premda njihov vrlo složen sustav na prvi pogled može ostavljati dojam robusnosti i otpornosti, gradovi su vrlo ranjivi na vremenske i klimatske ekstreme. To se posebno odnosi na porast razine mora i olujne udare, toplinske valove, ekstremne oborine i poplave, sušu i nestašicu vode te onečišćenje zraka.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Zelena pluća Njihovoj čaroliji teško je odoljeti, a ljudima čine toliko dobra: Djeluju kao lijek, a Hrvatska ima veliku odgovornost za njihov opstanak

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 KVALITETA ŽIVOTA Iseljavanje, zdravlje, bolji život i potraga za srećom: Kakve veze drveće ima s tim?

Prilagodba na klimatske promjene ključan je mehanizam sigurnosti pa i opstanka gradova, posebno kroz uspostavu i funkcioniranje sustava ranog upozoravanja na višestruke nepogode koje se mogu događati istodobno ili nastavljati jedna poslije druge.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene