Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinsko čudo

FOTO Djevojčica koja je iznenadila hrvatske liječnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa svojih 11 godina Ana Jerković izgleda kao i svaka druga djevojčica njezine dobi, ali oni koji je poznaju ne bi se s time složili. Oni bi Anu opisali kao pravo malo medicinsko čudo.

Ekipa Provjerenog provela je s Anom najvažniji dan u njezinoj godini – dan kada pred članovima Hrvatskog taekwondeo saveza polaže za crni pojas. Ništa čudno na prvi pogled. Ali riječ čudo ipak najbolje opisuje ono na što pomislimo kad znamo da je Ana rođena sa srčanom manom! Problemi su se pojavili odmah nakon rođenja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

'Bili smo tri tjedna kod kuće i beba nije napredovala. i pri prvom vaganju se evidentiralo da gubi na težini. Tako smo završili u bolnici u Osijeku, pa onda na Rebru i tak je krenulo sve. Međutim, kad smo došli na Rebro, onda su nam rekli da nema šanse da to dijete preživi', prisjeća se Anina mama Mirela.

Biti domsko dijete znači biti borac

Do 2002. godine djeca poput Ane rijetko su preživljavala. Ona je, kažu u šali, rođena taman na vrijeme, 2003. Drugu operaciju na otvorenom srcu, imala je mjesec dana prije polaska u prvi razred. U školi se, kažu njezini prijatelji ekipi Provjerenog, uvijek javlja, a u prva dva tjedna nastave nanizala je čak 39 petica. I stalno im priča o taekwondoeu.

'Mislim da sam hrabra, zato što sam puno toga riskirala kad sam se upisala na taekwondo', priča Ana. Napori koje njezino srce podnosi zbog bavljenja sportom ipak su iznimni i daleko iznad osnovnih potreba tijela. Pa sve što Ana smije ili ne smije raditi, trener dogovara s doktoricom.

Mali genijalac koji ostavlja bez teksta!

'Što se ima dogoditi, dogodit će se, bavila se ona sportom ili ne', kaže Anina liječnica dr. Sanja Dorner, pedijatar kardiolog u KBC-u Osijek.

Dan polaganja za crni pojas, za zvanje majstora, za Anu je bio dugoočekivan. Kako za ovu hrabru djevojčicu, tako i za njezinu obitelj i cijeli sportski tim. Kamere Provjerenog bile su uz njih u svakom trenutku. Došlo je i vrijeme da članovi komisije pročitaju imena onih koji nisu položili. Nizali su se jedno za drugim, a napetost je rasla sve više. I onda je nastala tišina. Njezino ime nije bilo među onima koji nisu uspjeli – mala Ana postala je još jednom postala velika pobjednica – ponosna vlasnica crnog pojasa!

Cijelu priču pogledajte večeras od 21:55 u Provjerenom!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene