Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađe oko tunela i stijene

'Maknite stijenu s ceste, ili će to biti politički problem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještane Zabiokovlja je razljutila najava odgode rješavanja problema koje je izazvala golema odronjena stijena.

O natječaju za probijanje tunela ministar Kalmeta počeo je razmišljati tek nakon što ga je javno prozvao Ivica Pančić. Pa su se mještani i razljutili na njega, prijete mu blokadom. Kad ne bude mogao ni maknuti, poručuju, vidjet će kako je njima već mjesecima.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet"

Miran nedjeljni dan oko goleme stijene. Prošli su tjedan radovi na pripremi za tunel počeli - ali sada je cijeli tunel pod upitnikom. Bude li se raspisivao javni natječaj, ogorčeni su mještani okolice Vrgorca, njihove će muke po prometu trajati još mjesecima. Za sve je kriv Ivica Pančić pa mu kane zagorčati život.

Prijete blokadom Pančićevog sela

'Ako treba mi ćemo sa općine Vrgorac koji smo ugroženo stanovništvo blokirat njegovo selo, mjesec dana samo mjesec dana pa da vidi kako se narod osjeća', kaže Tomislav Miočević iz Kozice. 'Mi se svi zalažemo za javno da nema mutnih poslova, ali mislim da je ovo elementarna nepogoda, to je nešto kao da kad neki kraj poplavi, izliju se vode i ne možemo mi raspisivati javni natječaj da bi ispumpali tu vodu', ističe Gojko Trlin iz Ravče.

Sva ljutnja usmjerena je na Pančića koji je tražio javni natječaj iako resorno ministarstvo mjesecima nije pronašlo rješenje za otvaranje ceste. 'Tu trebaju se poduzet koraci to su trebali odmah dočim je stijena pala a ne vidim tu nekoga razloga nešto mi ne ide u glavu, poviše stine radu bageri, a stinu neće da maknu', priča Antonio Bobanac iz Klanjaka. Javni natječaj, mogao se raspisati davno, smatraju mještani Rudelja.

'Neka se ugledaju na Japan'

'Pa Bože moj sramota, možemo samo, neka se ugledaju gospoda u Japan, pa jesu vidjeli što u Japanu se desilo, pa su autoceste za sedam dana bile otvorene, očišćene i sve. Neka mene puste slobodne ruke tri dana, cesta će bit prohodna, ja ću je dignuti', poručuje Jure Miočević iz Rudelja. Povezanost obale i zabiokovlja koju je prekinula ova stijena sve je bitnija kako se bliži ljeto. Stoga mještani upozoravaju - do početka sezone ovaj put treba biti prohodan. Inače će, poručuju i turistička sezona biti žrtva političkog prepucavanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene