Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboren i priveden

Makedonac (47) provalio u poslovni prostor: Napao policajca sjekirom pa pokušao pobjeći

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Makedonac (47) provalio je u poslovni prostor u Splitu, a nakon što je stigla policija napao je policajca i dao se u bijeg, ubrzo je oboren i priveden uz kaznenu prijavu.

Policajci u Splitu zaustavili pokušaj teške krađe, a prilikom intervencije 47-godišnji Makedonac napao je policijskog službenika i pokušao pobjeći.

U subotu oko 1:18 policija je zaprimila dojavu građana da je provaljeno u poslovni prostor u Trondheimskoj ulici u Splitu te se odmah zaputila na mjesto događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez vozačke dozvole Vozila muža na haubi, sve su snimali mobitelima, a onda se dogodila tragedija

Policajac koji je prvi stigao do mjesta provale uočio je otvorena vrata i oprezno se približio sumnjajući da se provalnik još uvijek nalazi u prostoru. U tom trenutku vrata se naglo otvaraju i iz prostora na policajca nasrće muškarac koji je u ruci držao predmet nalik na sjekiru s drvenom drškom s kojim ga je napao i udario u prsa.

Nakon udarca policajac je pao na pod, a muškarac je počeo bježati. Ubrzo se muškarac pridigao te je s još dvojicom kolega krenuo za njim. Počinitelj se oglušio na zapovijed da se zaustavi, no policajci su ga unatoč tomu uskoro uhvatili u Doverskoj ulici.

Kad su policajci sustigli muškarca, on se okrenuo prema njima držeći u rukama čekić i kramp. U tom trenutku policajac upotrjebljuje sredstva prisile te mu iz ruke izbija predmete i upotrebljava suzavac.

Nakon što je oboren na tlo, muškarac se nastavlja opirati čak i nakon što su mu stavljene lisice. Nakon što je je počinitelju pružena liječnička pomoć doveden je u službene prostorije da bi se provelo kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je riječ o 47-godišnjem Makedoncu.

Pročitajte i ovo Ilustracija čeka se obdukcija Stravično otkriće: U podrumu pronašli tri mrtve bebe, otac i starija kći (20) optuženi za incest, mlađa je silovana - "Obrijao joj je glavu..."

Na mjestu provale obavljen je očevid, a pronađen je i provalnički alat. Na obijenom sefu utvrđena su oštećenja iz kojeg je otuđeno 205 eura. Oštećenja su utvrđena i na još jednom neotvorenom sefu kojeg provalnik nije uspio otvoriti jer su ga policajci prerano prekinuli.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 47-godišnjak ostvario obilježja teške krađe i uporabe sile prema službenoj osobi. Makedonac je u nedjelju priveden pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene