Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobing, galama i vrijeđanje

Makarski policajci podnijeli žalbu na svog šefa: "Viče na nas i govori nam da smo budale i idioti"

Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije (Foto: Dnevnik.hr) Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
Makarska policija žali se na mobing, galamu i vrijeđanje. Policajci optužuju pomoćnika načelnika da ih vrijeđa i mobingira.

Makarski policajci poslali su dopis Uredu za unutarnju kontrolu MUP-a. Petnaest se policajaca žali na mobing pomoćnika makarskog načelnika i kršenja kolektivnog ugovora na njihovu štetu. Pišu i o vrijeđanju.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

"Prilikom otpreme službe na nas se viče, galami i vrijeđa pogrdnim riječima poput: budale, kreteni, idioti. Sve je to popraćeno jakom galamom i vikom", ispričao je Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Petnaest makarskih policajaca požalilo se na uvjete rada i svoga šefa. Na tri stranice detaljno su opisali probleme s kojima se susreću. Ti problemi uključuju, između ostalog, smjene od 12 sati na koje se dolazi tri dana zaredom te nemogućnost korištenja slobodnog dana nakon noćne smjene.

S optužbama je upoznato i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Makarski policajci žale se na mobing (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Iz Sindikata policije Hrvatske kažu da se kolektivni ugovor mora poštivati. Potvrde li se navodi o kršenju propisa o ophođenju policijskih službenika, iz Sindikata će tražiti da se takva praksa zabrani, a u slučaju ponavljanja navedeni rukovoditelj sankcionira.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene