Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Majci koja je mrtvu bebu ostavila na smetlištu kazna za onečišćavanje okoliša?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcija je pokazala da je mrtvo novorođenče, nedavno pronađeno na karlovačkom smetlištu, umrlo tijekom porođaja pa majka neće biti optužena za kazneno djelo čedomorstva.

Zbog toga što je svoju mrtvu bebu bacila u smeće dobit će prekršajnu prijavu i to najvjerojatnije za - onečišćavanje okoliša.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Saslušana na sudu Užas u Beogradu: Otkriveno što je majka stavljala u sokove maloljetnoj kćeri tijekom njezina liječenja Slika nije dostupna Utopio se u kanalu U kanalu pronađeno tijelo muškarca nestalog prije četiri mjeseca

Obdukcija novorođenčeta potvrdila je majčine riječi. Ona je, naime, tvrdila da svoje dijete nije ubila već da je beba umrla tijekom porođaja.

U bebinim je plućima bilo plodne vode, na posteljici su primjećeni upalni procesi, a oko vrata je imalo pupčanu vrpcu. 

Bivši sudac, danas odvjetnik Branko Šerić potvrdio je kako majka zbog tog čina neće snositi nikakve posljedice, barem ne kaznene. 

>> Karlovac: Novorođenče nađeno na smetlištu umrlo nesretnim slučajem 

>> Policija uhitila majku bebe pronađene na smetlištu 

>> Beba na smetlištu: 'Dijete nije rođeno u karlovačkoj bolnici'

Majku se eventualno može prekršajno goniti za onečišćavanje okoliša.

Histološki uzorci potvrdili su možda uzrok i vrijeme smrti, no nisu dali odgovor što je 26-ogodišnjakinju nagnalo da svoje mrtvorođenče baci u smeće. 

Poznato je da većina žena nakon porođaja prolazi kroz manje ili više izražene psihičke promjene. 

Najpoznatiji je poremećaj za vrijeme kojeg žene imaju manje tjeskobe, depresiju, koja se ne razlikuje od klasične kliničke bolesti, a najteži je oblik poremećaja postporođajna psihoza. 

Žene tad imaju najteži oblik halucinacija, ponašaju se sumanuto i suicidalno. 

Sve češće vijesti o mrtvim bebama zamotanima u plastične vreće, nađenim na smetlištima ili u kontejnerima možda bi mogle natjerati odgovorne da razmisle o tome kako psihološka pomoć treba biti dostupna i osigurana svima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene