Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emisija Provjereno

Maja Medaković, novinarka Nove TV dobila nagradu za priču od koje su se mnogi naježili: "Zivkali smo, inzistirali na stvarima koje su nam obećali"

Maja Medaković
Maja Medaković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Maja Medaković Maja Medaković Foto: DNEVNIK.hr Maja Medaković i Marijana - 1 Maja Medaković i Marijana - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Maja Medaković i Marijana - 2 Galerija 1/3 >>
Novinarka Nove TV Maja Medaković nagrađena je za novinarski rad kojim je promicala vrijednosti obrazovanja. Nagradu joj je dodijelila Udruga Pragma.

Maja Medaković, novinarka Nove TV dobila je još jednu nagradu Udruge Pragma. Godišnjoj nagradi za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja ove godine je u središtu emocionalna veza koju dijete ostvaruje s odraslim osobama.

Pročitajte i ovo Lu Jakelić NAJBOLJI TV I ONLINE PRILOG Nominirane za važnu nagradu: Dvije priče Maje Medaković i Tihane Korać zbog kojih ćete se naježiti

Pročitajte i ovo Grafika Kada bi dan trajao duže Puno i previše! Čovjek provede do 11 godina svog života buljeći u ekran

Prilog za emisiju Provjereno Maja je napravila prošle godine o djevojčici Marijani koja nema internet ni mobitel, ali ima sve petice i puno ljubavi za svoju veliku obitelj koja nema novca, no ima više od mnogih drugih obitelji - skromnu, vrijednu i pametnu djecu.

U obitelji četvero osnovnoškolaca

"Maja Medaković dobitnica je u kategoriji za najbolji TV prilog 'Marijana, djevojčica bez interneta' emitiran na Novoj TV. Majo, čestitam", kazala je moderatorica Ivana Sučić.

"U obitelji u kojoj se živi od poljoprivrede, a mama i tata moraju brinuti o četvero osnovnoškolaca nije uvijek lako i neke se stvari jednostavno ne mogu, poput mobitela ili interneta", kazala je Medaković u TV prilogu.

"Pogotovo zbog toga što je financijski malo nemoguće, trebaš puniti, bona kupiti, sada su još i poskupjeli nam", kazala je mama Valentina."Zbog toga mi je nekad teško, ali kak se pri nas kaže 'tak je kak je'", rekla je Marijana u nagrađenom prilogu. Nije, jer tu je bilo Provjereno.

Omogućili djeci praćenje nastave

"Dobili su internet iako je taj proces malo dulje trajao. Mi smo zivkali, inzistirali na stvarima koje su nam obećali. I oni imaju internet, u ovoj situaciji koja se odigrala je bilo ključno jer stvarno ne znam kako bi oni pratili uopće nastavu", kazala je nagrađena Medaković.

"Bez emocionalne komponente to sve skupa nema smisla i volio bih da Hrvatska tu bude predvodnik, mislim da su tu prostori koji se tu mogu osvojiti", smatra prof.dr. Igor Kanižaj iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu FPZG.

I mnoga će djeca postati vrijedna zato što im je netko jednom rekao da su vrijedna... "Valjda budem ja mogla sve što hoću, ali možda i ne budem", napominje Marijana. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene