Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javlja HAK

Magla, mokri kolnici i smanjena vidljivost na prometnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost na cestama u Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj Hrvatskoj.

Posebice na dionicama autocesta: A 1, od Otočca do tunela Sveti Rok, te na A 6 Rijeka-Zagreb, od tunela Veliki Gložac do vijadukta Zečeve Drage, kao i na vijaduktu Stara Sušica, javlja Hrvatski autoklub (HAK).

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Prometna nesreća u Italiji 11 prometnih nesreća VIDEO Pakao na talijanskoj autocesti: U nesreći poginuli muž i žena, 50 ljudi ozlijeđeno, gorjela tri automobila

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1) česti su odroni zemlje i kamenja. Vozače se upozorava da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Za sav je promet zbog oštećenog mosta zatvorena državna cesta D 36 Popovača-Sisak na dijelu kroz šumu Brezovica. Obilazak je od Ivanić Grada preko Martinske Vesi ili autocestom A 3 Bregana-Lipovac, od čvora Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-D 30-Velika Gorica-Sisak. Zbog sanacije nasipa zatvorena je županijska cesta ŽC 3069 Strmec Bukevski (Ž 3069)-Obed. Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC 3282 Orlovac-Dražica, ŽC 3042 Bolč-Rajić i ŽC 3318 Kraljeva Velika-Piljenica.

Od 7 do 17 sati, na riječkoj obilaznici između čvorova Škurinje i Orehovica, te od vijadukta Mihačeva Draga do tunela Trsat vozit će se jednim trakom, u smjeru Zagreba, zbog radova.

Do 28. rujna u 5 sati, za sav promet zatvorena je Brezovička cesta na dijelu od ulice Bašćanske ploče do oteretnog kanala Sava-Odra. Obilazak: Brezovička cesta-Bašćanske ploče-Zlatareva zlata-Dr. Luje Naletilića-Prigradska-Brezovička.

Zbog radova ograničenje brzine

Na zagrebačkoj obilaznici, između čvora Kosnica i čvora Buzin, i na autocesti A 4, u zoni nadvožnjaka Kraljevečki Novaki, zbog radova, ograničenje brzine je 80 km/h.

Za sav promet zbog radova zatvoreni su: D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec, čvor Umag na Istarskom ipsilonu (obilazak je državnom cestom D 200 preko Plovanije (do 15.10.2010.), dionica državne ceste D 1 (Puškarićeva ulica) na dijelu od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom. Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Za teretna vozila zbog sanacije klizišta zatvorene su: D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo te zbog radova: D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad).

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Na Macelju za teretna vozila, u oba smjera, čekanja su oko 2 sata, a na izlazu za osobna vozila na GP Jurovski Brod oko 30 min. Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, zbog gužve na izlazu na GP Macelj, prometna policija isključuje teretna vozila kod čvora Trakošćan. Duža čekanja moguća su i na ostalim graničnim prijelazima sa Republikom Slovenijom, posebice za teretna vozila.

>> Ukoliko putujete kroz Sloveniju očekujte kolone, počinje štrajk

GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene