Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima okovala Hrvatsku

Nakon ledenog jutra, temperature u unutrašnjosti i dalje u minusu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutro je bilo iznimno hladno. U Čakovcu je izmjereno -20 stupnjeva celzijusa.

Druga najhladnija je bila Slatina s -19 stupnjeva. U Zagrebu u parku Maksimir, izmjereno je -14 stupnjeva celzijusa. Debeli minus zadržava se u unutrašnjosti i preko dana, dok je u nekim dijelovima zemlje, poput Dubrovnika, temperatura skočila za više od 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila Ilustracija Orkanska bura Dio autoceste u potpunosti zatvoren za promet: Poslano važno upozorenje svima koji kreću na put

U unutrašnjosti tijekom dana prevladava oblačno vrijeme, a ponegdje i sumaglica. Najniže temperature u 14 sati izmjerene su u Gospiću, Karlovcu i Zavižanu gdje se temperatura spustila 5 stupnjeva ispod ništice. Samo stupanj je toplije i Križevcima i Sisku. Na Jadranu je oblačno, a mogla bi pasti i kiša. U Gorskom kotaru se snijeg ili kiša mogu smrzavati na tlu.

Promet i dalje otežan

Magla, mjestimice gusta, smanjuje vidljivost u Lici, sjeverozapadnoj i sjevernoj Hrvatskoj, te Slavoniji, a mjestimice mokar snijeg na kolniku otežava promet u gotovo cijeloj zemlji, izvijestio je Hrvatski autoklub. HAK je javio da je dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zbog na mahove jakih udara vjetra zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog zimskih uvjeta, zimska oprema je obavezna, dok je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabranjen promet na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, te na riječkom i zadarskom području. U unutrašnjosti zbog niskih je temperatura moguća poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

>> Zbog snijega, poledice i vjetra promet i dalje otežan

Vozače se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme. U cestovnom i trajektnom prometu moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila zbog bure, tijekom prijepodneva, a na graničnim prijelazima ne očekuju se duža čekanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene