Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

U ime boljih gospodarskih odnosa

Viktor Orban u posjetu Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer Viktor Orban u posjetu je Hrvatskoj gdje će se sastati s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor i potpisati nekoliko sporazuma.

Kosor će primiti Orbana u Banskim dvorima, a nakon sastanka predstavit će mu članove Pregovaračke skupine za pregovore o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, priopćeno je iz Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mađarska preuzela predsjedništvo 'Strateški je važno ubrzati i završiti pregovore EU s Hrvatskom' Slika nije dostupna Test za desnu vladu 8,2 milijuna Mađara bira zastupnike i novog gradonačelnika Budimpešte

>> Orban: Povijesna je nepravda što Hrvatska nije u EU

>> Orban: Nisam s Kosor razgovarao o Ini

Mađarska, koja trenutačno predsjeda EU-om, snažno podupire što skorije članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Prilikom predstavljanja prioriteta mađarskog predsjedništva na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u siječnju, Orban je među njima naveo i završetak pristupnih pregovora s Hrvatskom. Hrvatsku i Mađarsku vežu tradicionalno prijateljski i dobrosusjedski odnosi, a ovaj će posjet zasigurno pridonijeti njihovu daljnjem učvršćivanju, posebice u području gospodarstva, budući da je planirano potpisivanje triju sporazuma između dviju vlada.

Tako će Kosor i Orban potpisati Sporazum o suradnji u cilju jačanja sigurnosti opskrbe energijom, zatim Sporazum o zajedničkom istraživanju i eksploataciji ležišta ugljikovodika koja se nalaze duž zajedničke državne granice, te Sporazum o uzajamnom skladištenju obveznih zaliha sirove nafte i naftnih derivata, priopćeno je. Premijerka Kosor boravila je u posjetu Mađarskoj krajem srpnja prošle godine. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene