Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Probijanje leda

Mađarski ledolomac iz Vukovara krenuo uzvodno put Daljske okuke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski ledolomac broj 11 u petak ujutro, oko 6 sati, krenuo je iz Vukovara uzvodno prema 10-ak kilometara udaljenoj Daljskoj okuci, istom trasom kojom se od utorka probijao kroz ledostaj nizvodno do Vukovara.

Prema riječima voditelja Centra obrane od poplava za područje Dunava i donje Drave Ivice Nađa, mađarski će ledolomac na svom putu dodatno proširivati probijeni ledeni koridor i usitnjavati led kako bi nesmetano otplovio nizvodno Dunavom.

Pročitajte i ovo Vukovarska ada - 3 pješčani otok iz snova Nizak vodostaj Dunava otkrio spektakularne prizore: "Niti jedno mjesto u Hrvatskoj se s tim ne može mjeriti" Slika nije dostupna Isplovili iz Vukovara Dva mađarska ledolomca razbijaju led na Dunavu

Manji mađarski ledolomac broj 6 radi na oko 2 kilometra od Daljske okuke gdje započinje suženje plovnoga puta i gdje je započeo ledostaj.

Prema Nađevim riječima Mađarska i Srbija postigle su sporazum temeljem kojega će Mađarska našem istočnom susjedu uputiti dva ledolomca. Njihovim prolaskom kroz Hrvatsku, najvjerojatnije danas, s ledom će se između Daljske okuke i Vukovara boriti četiri ledolomca što će dodatno poboljšati stanje na Dunavu.

Na Dravi nema leda no proglašeno je pripravno stanje obrane od poplava zbog najavljenog vala hladnoće, potvrdio je Hini Ivica Nađ. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene