Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 tona govedine i puretine

Macelj: Otkriven kamion sa 'sumnjivim' mesom, vraćen u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatsku se pokušava uvoziti meso upitne zdravstvene ispravnosti i kvalitete.

Najnoviji slučaj koji to pokazuje dogodio se u ponedjeljak navečer, kad je na graničnom prijelazu u Maclju zaustavljen kamion austrijskog prijevoznika s oko 30 tona smrznutog mljevenog goveđeg mesa i smrznute puretine, piše Jutarnji list. Vozač kamiona za to meso nije imao ključan dokument, izvorni veterinarski certifikat uobičajen za zemlje EU.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

>> Pokušao prokrijumčariti 20 kg svježeg mesa iz BiH

Vozač kamiona niti nakon 24 sata što je zadržan na graničnom prijelazu nije dostavio potrebne dokumente o valjanosti mesa pa je upućen nazad u Austriju. 'Naš kamion je imao problema na granici. Vraćen je natrag. Vozio je robu u Jastrebarsko. Mi smo samo prijevoznici i radimo što nam kažu', objasnila je Jutarnjem službenica austrijskog prijevoznika u pitanju.

Carinici objašnjavaju kako kamioni prvo idu na vagu i policijsku provjeru, koju je austrijski kamion i prošao, no pravi problem je nastao kod Veterinarske inspekcije, koja se isto tako nalazi na granici i koja je zadužena za provjeru zdravstvene ispravnosti pri unosu i uvozu mesa u RH. Je li vozač austrijskog prijevoznika papire zaboravio, ili nije znao da ih treba imati, nije poznato, a možda je htio i svjesno pokušati ući u Hrvatsku iz njega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene