445958
445958
445958
445958
445958

'NISU PROČITALI PROGRAM' Mrsić: 'HDZ predlaže mjeru koju je SDP uveo 2015.'

  • , 08.08.2016., 18:27
  • Autor:
  • komentara

Mrsić ne vjeruje kako je moguća koalicija između HDZ-a i SDP-a u, kako je rekao, "dogledno vrijeme" jer se HDZ nije promijenio, odnosno ostao je "stari HDZ" koji je "promijenio samo omot a ostao je onaj isti."

 
 
 
 
Mirando Mrsić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Mirando Mrsić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić je u ponedjeljak je ocijenio kako u dijelu HDZ-ovoga gospodarskog programa kojim se najavljuje smanjenje opće stope poreza na dobit za dva posto, a koji su objavili mediji, ta stranka ponavlja mjere koje su već u provedbi i koje je SDP uveo još 2015. godine.

"Očito da u HDZ-u nitko nije čitao program SDP-a ili nitko ne zna što se događalo u proteklih godinu dana jer ta mjera već postoji i ona je počela 2015. godine, a do sada je tom mjerom više od 49.500 osoba dobilo ugovor na neodređeno vrijeme," rekao je Mrsić novinarima u Splitu.

Prema medijskim navodima, HDZ u svojem gospodarskom programu namjerava istaknuti "ključnu promjenu", koja znači snižavanje opće stope poreza na dobit za dva posto, odnosno sa sadašnjih 20 posto na 18 posto.

Mrsić je komentirajući te informacije izrazio žaljenje što HDZ, kako je rekao, osim ponavljanja mjera koje su već debelo u provedbi nije išao korak dalje i predvidio one mjere koje bi trebale osigurati posao mladim ljudima.

"U programu SDP-a, koji će uskoro biti plasiran u javnost, te mjere su razrađene jer želimo da osim ugovora na neodređeno vrijeme mladi ljudi dobiju sigurno radno mjesto kada počinju sa svojim karijerama," najavio je Mrsić. Po njegovim riječima, SDP-ov gospodarski program želi obeshrabriti one poslodavce koji, kako se izrazio, love u mutnom.

Mrsić ne vjeruje kako je moguća koalicija između HDZ-a i SDP-a u, kako je rekao, "dogledno vrijeme" jer se HDZ nije promijenio, odnosno ostao je "stari HDZ" koji je "promijenio samo omot a ostao je onaj isti."

Ustvrdio je kako se predsjednica svojim govorima u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te na Sinjskoj alci uključila u predizbornu kampanju.

"Predsjednica se uključila u kampanju, to je očito i vidljivo. To je njen stav u ovom trenutku, a hoće li nastaviti s tavom aktivnosti tijekom cijele kampanje ovisi o njoj," rekao je Mrsić. Pri tomu je istaknuo kako je po Ustavu predsjednica nestranačka osoba i treba biti predsjednica svih građana Republike Hrvatske.

Zamoljen za komentar izjave Milana Bandića koji je za sebe rekao da će biti hrvatski premijer, Mrsić je kazao:"Milan Bandić kao Milan Bandić - velike izjave a malo učinka i neće to biti rezultat njegove kampanje."

Na dodatnu zamolbu da prokomentira Bandićevu izjavu kojom je "ekskluzivno" objavio kako je Drugi svjetski rat završen, Mrsić je uzvratio: "Bombastična izjava, bombastična najava press konferencije a na kraju, kao što kažu u Sinju, u ništa." (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se