Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen krivim

Lukiću šest godina zatvora zbog poticanja na ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tihomir Lukić star 39 godina iz Rijeke nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo iz koristoljublja.

Presudu je donijelo sudsko vijeće riječkoga Županijskog suda kojim je predsjedala sutkinja Jasenka Kovačić. Lukić je proglašen krivim jer od osobe koja je u tom postupku bila policijski pouzdanik naručio ubojstvo Sakoba Sivre. Sudsko vijeće je utvrdilo da je Sivro Lukiću posuđivao novac za otvaranje tvrtke i ugostiteljskog objekta u središtu Rijeke, koji je Lukić poslije vodio. Sivro je, utvrđeno je, nakon toga iznuđivao novac od Lukića te je sam iz dnevnog utrška redovito uzimao veće svote.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

Budući da drukčije nije mogao prekinuti iznuđivanje, Lukić je stupio u kontakt s osobom koja je trebala počiniti ubojstvo. Toj je osobi predao i deset ručnih bombi od kojih se trebala izraditi eksplozivna naprava, a ubojstvo je spriječeno kad je ta osoba policiji prijavila slučaj i predala bombe. Lukić je proglašen krivim i za nedopušteno posjedovanje bombi, što mu je uračunato u zatvorsku kaznu od šest i pol godina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene