Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradsko vijeće

Napeto u Splitu: 'Gradonačelniče vi stalno govorite samo 'ja pa ja...' !'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku današnje sjednice splitskog Gradskog vijeća, pri utvrđivanju dnevnog reda, vijećnik HČSP-a Luka Podrug zatražio je da se povuku dvije točke što ih predložio gradonačelnik Ivo Baldasar (SDP), a koje se odnose na Zapadnu obalu te na raspravu o izmjenama prostornog plana splitsko-dalmatinske županije. Podrugov zahtjev je odbijen glasovanjem.

Glasovanju je prethodila polemika Podruga i Baldasara u kojoj je Podrug zamjerio splitskom gradonačelniku što materijal za ove točke dnevnog reda nije dosatvljen na vrijeme nego tek dva dana uoči sjednice. Podrug je također podsjetio kako su Baldasar i SDP-ovi zastupnici u ranijem sazivu Gradskog vijeća napuštali i sjednice zbog neblagovremnog dobijanja materijala za sjednice Gradskog vijeća.

'Ovim gradom ne upravljate vi sami gradonačelniče, jučer ste rekli kako ćete osobno micati brodove sa Zapadne obale i nećete dozvoliti privezivanje brodova. Pri tom zaobilazite Gradsko vijeće i u posljednja dva mjeseca govorite samo 'ja pa ja...' i pri tomu imate podršku medija ', rekao je Podrug.

Uzvratio mu je gradonačelnik Baldasar riječima kako upravo sada, dok traje turistička sezona, treba raspravljati o privezivanju brodova na zapadnoj obali, a ne čekati sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. 'Vi govorite ofenzivno i na to imate pravo, ali budite konkretniji', poručio je Baldasar vijećniku Podrugu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

>> Gradonačelnik BIJESAN: Gospođo, koliko imate radnika na gradilištu? To morate znati!

Na Podrugov prigovor da je izmjene i dopune županijskog prostornog plana predložio tek dva dana uoči sjednice Baldasar je uzvratio da je 9. kolovoza ove godine zadnji rok do kojeg traje javna rasprava o izmjenama županijskog prostornog plana te je zbog toga predložio tu točku dnevnog reda kako bi se splitsko Gradsko vijeće uključilo u tu raspravu.

Javnim glasovanjem prihvaćen je Baldasorov prijedlog da se ove dvije točke uvrste u današnju sjednicu Gradskog vijeća pošto je 19 vijećnika bilo za, a 14 protiv tog prijedloga. Splitsko Gradsko vijeće broji ukupno 35 vijećnika a na današnjoj ih je sjednici nazočno 33. Ovo je prva radna sjednica splitskog Gradskog vijeća u novom sazivu nakon lokalnih izbora održanih u svibnju ove godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene