Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanja o Hasanbegoviću

Jedan ministar kaže - 'Svi smo mi antifašisti, anitkomunisti, sve što treba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko od ministara nije imao previše komentara, o aktualnoj situaciji oko ministra Zlatka Hasanbegovića, prije sjednice Vlade.

Pojedini ministri uoči sjednice Vlade tek su kratko novinarima prokomentirali slučaj ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i fotografije u listu "Nezavisna Država Hrvatska" na kojoj pozira s kapom nalik ustaškoj, dok je sam Hasanbegović s primjerkom beogradskog političkog magazina Nin pod rukom prošao pored novinara bez izjave.

Pročitajte i ovo Zlatko Hasanbegović Spektakl Hasanbegović u Sabor donio košarkašku loptu i komentirao kontroverzni HDZ-ov prijedlog: "To vam ni ja ne bih napravio" Sporni gosti u Zagrebu - 2 Prijete mu izbacivanjem Hasanbegović na predavanju srpskog povjesničara koji kaže: "Ne samo da sam bio na skupu rehabilitacije Draže Mihailovića, nego..."

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević rekao je novinarima kako vjeruje da je Hasanbegović antifašist i antinacist. 'Borimo se svi za istu ideju, svi smo mi antifašisti, anitkomunisti, sve što treba', rekao je Kušćević upitan vjeruje li nakon svega da je Hasanbegović "uvjereni antifašist", kakvim ga je nedavno nazvao premijer Tihomir Orešković.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić ustvrdio je kako je o slučaju Hasanbegovića nešto vidio iz medija, ali se s time nije upoznao. Dodao je da će o tome danas razgovarati u Mostu.

Upitan bi li osoba koja je pisala članke o ustašama kao herojima i mučenicima mogla biti njegov pomoćnik, rekao je da će on pomoćnike birati po stručnosti. "Ne bih sada o tome raspravljao. Totalitarizam bilo kakvog oblika nije mi prihvatljiv", rekao je Panenić.

Na upit bi li se Hasanbegović trebao ograditi od ustaškog režima, odgovorio je da je to pitanje koje se tiče njega i premijera.

Određeniji nije bio ni ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić kojeg su novinari pitali očekuje li od Hasanbegovića da se ogradi od ustaškog režima. "Nisam uopće gledao o čemu se radi, ovih sam dana cijeli dan na poslu, prema tome ne bih to komentirao“, kazao je Tolušić.

Upitan vjeruje li da je ministar kulture doista uvjereni antifašist, Tolušić je rekao: "Ako on to kaže tako onda vjerujem da je".

Hasanbegović je najavio da će nakon sjednice dati izjavu novinarima. (T.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene