Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Država dala mig"

Lovrinović upozorava na "pokušaj tihe privatizacije Hrvatske poštanske banke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Ivan Lovrinović upozorio je jutros na, kako kaže, pokušaj tihe privatizacije Hrvatske poštanske banke.

Na idućoj skupštini, tvrdi, sprema se dokapitalizacija banke, a uz to bi se promjenom statuta upravljačka prava dala manjinskim privatnim dioničarima. HPB bi, kaže, dokapitalizirali privatni mirovinski fondovi, a država bi na taj način potpuno izgubila nadzor nad financijskim sustavom. Zbog toga bi, tvrdi, i kamate mogle ponovno rasti, što su još jučer najavili guverner Vujčić i ministrica Dalić.

"Država želi, dala je mig ovoj upravi koju nije izabrala, a ova mora očito odraditi i  zaraditi svoj status da opstane na ovoj poziciji, ona ima zadatak da otkupi lošu Jadransku banku Šibenik, koja je loše sanirana i to sve na račun mirovinskih fondova", rekao je Lovrinović.
 

Pročitajte i ovo Ivan Lovrinović (Foto: Dnevnik.hr) Gdje se trošio novac? Imamo li istarsku grupu Borg? Zastupnik Lovrinović upozorava na ključni detalj o Uljaniku za koji javnost ne zna Slika nije dostupna Ivan Lovrinović "Najviše našeg novca otišlo je na sanaciju banaka, a ne na subvencije u poljoprivredi"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene