450985
450985
450985
450985
450985

O DONACIJAMA ŽIVOM ZIDU Lovrinović poslao očitovanje DIP-u

  • , 22.09.2016., 07:47
  • Autor:
  • komentara

Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku priopćio je da nema saznanja da su u Živom zidu primane neevidentirane donacije.

 
 
 
 
Ivan Lovrinović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Ivan Lovrinović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović, odgovarajući na traženje Državnog izbornog povjerenstva (DIP), priopćio je u srijedu navečer kako nemaju saznanja da su u Živom zidu primane neevidentirane donacije, a o čemu su tvrdnje iznesene u medijima.

"Sredstva naše stranke prikupljana su od članova i simpatizera kroz donacije te smo ih po planu potrošnje prebacivali na koalicijski račun koji je otvorio Živi zid sukladno Zakonu o financiranju političkih strana i izborne promidžbe", pojašnjava Lovrinović.

Sva naša sredstva su sukladno koalicijskom Sporazumu o suradnji i zajedničkom izlasku na izbore za zastupnike u Hrvatski sabor trasnparentno transferirana s računa stranke na koalicijski račun koji je otvorio Živi zid što je vidljivo iz Izvješća koji smo sukreirali u dijelu koji se odnosio na naše troškove u kampanji te izvoda posebnog računa Živog zida u koji DIP ima uvid, stoji u Lovrinovićevom priopćenju. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se