Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MESIĆ PRVI SVJEDOK

Lovrinović bi "Gazdu" pred Povjerenstvom: "Mislim da Ivica Todorić ima dobre razloge da govori o prošlosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor u petak će Prvi pozvani svjedok je Ante Todorić, otac Ivice Todorića, no malo tko vjeruje da će on doći. Ne zna se jesu li mu do večeras uspjeli uručiti poziv da dođe na Povjerenstvo. Drugi pozvani svjedok, Stjepan Mesić, kazao je da će se rado odazvati i odgovoriti na sva pitanja koja mu povjerenstvo postavi.

Ivan Lovrinović, član Povjerenstva, misli da Ante Todorić i Stjepan Mesić neće ništa bitno moći reći o Agrokoru, a posebno ne o vezama politike i sustava Agrokor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJEDNICA U PETAK Na Povjerenstvu za Agrokor samo Mesić: Todorićima nisu uspjeli uručiti poziv Slika nije dostupna IMA PORUKU I ZA TODORIĆA Milijan Brkić ismijao SDP-ovu inicijativu za opoziv Vlade: "Oni vole kupus pa nastavljaju s kupusom"

"Predlagao sam da prvi svjedoci budu gospođa Martina Dalić i gospodin Ante Ramljak, međutim većina u Istražnom povjerenstvu, HDZ i HNS, odbili su to i rekli da idemo od početka. Jasno je da žele na sve načine onemogućiti, sabotirati i usporiti. Stekao sam dojam da bi bili najsretniji da ovog Istražnog povjerenstva nema, ali ćemo na tome ustrajati“, rekao je Lovrinović gostujući u Dnevniku Nove TV.

Dodao je da će učiniti sve da dođu do određenih argumenata, nalaza i dijela istine. Jer, kaže, nema iluzija da će sve saznati.

Lovrinović vjeruje da Povjerenstvo neće prestati radom nakon što počne službena istraga. "Građani su na našoj strani. I Predsjednica je, zbog svog političkog interesa, što je jako dobro. Dok ne rasvjetlimo te incestuozne veze između sustava Agrokor i političkih struktura državnih dužnosnika nećemo ozdraviti kao društvo. To je nužno potrebno i predložio sam ako do toga ne dođe, da poduzmemo pametni bojkot Sabora i spreman sam iznijeti što pod tim mislim", rekao je Lovrinović, dodajući kako misli da Ivica Todorić sada ima dobre razloge da govori o prošlosti.

Kako Todorić u vrijeme kad se potpisivao Lex Agrokor nije govorio onako kako govori danas, Lovrinović zaključuje da je očito u nečemu izigran ili prevaren neki dogovor. "Oni bi njega sad strpali u najcrnju ćeliju, da ga nitko ne vidi i da ne priča, jer su više zainteresirani da ništa ne izađe na vidjelo", kaže Lovrinović, dodajući da će pred Povjerenstvo zvati sve one koji trebaju doći. "Siguran sam da ćemo otkriti neke vrlo važne stvari", kaže Lovrinović.

U Saboru će, kaže, glasovati za opoziv Vlade iako se ne slaže s načinom na koji je pokrenuta ta inicijativa jer smatra da je to trebalo pripremiti. „Sljedeći put ću tražiti od oporbe kada ovako nešto pokreće da ponude rješenja“, kaže Lovrinović, dodajući da drugačije premijera Andreja Plenkovića nisu mogli dovesti u Sabor. „Sad će morati doći i objasniti sve oko Lex Agrokora i oko strvinarskih fondova. Bit će zanimljivih i vrlo važnih pitanja“, kaže Lovrinović.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene