Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivana Petrović

PREGLED TJEDNA Loša šminka se otopila, krinolina se rašila. I vidi belaja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo nam još jednog fašnika i Fašničke Republike, u kojoj smo mi građani Hrvatske počeli živjeti 365 dana u godini!

S unaprijed dodijeljenim maskama, nekim lijepim, nekim ružnim, stavljenim na pravo lice koje nikako da se razotkrije. A bez toga ništa, bez toga se ne prepoznajemo. Pa je najbitnija kvaliteta maske i šminke, koliko se lako skida. Kao u slučaju novih automobila za potrebe ministarstava.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Ivana Petrović - 5 Nokaut s Pantovčaka Analiza Ivane Petrović: "Milanović je ovo dugo pripremao, a trebao je objaviti datum i zašutjeti. Čeka nas izrazito prljava kampanja"

Fašničkom glazbom i plesom protiv kiše

Loša šminka se otopila, a krinolina se rašila. I vidi belaja -otkrilo se 272 milijuna iz proračuna, dok si rek'o keks. Ni aute ne znaju kupiti da ne proizvedu aferu. Taj novac sam po sebi dosta govori o zapravo nemaru, stvarnom mentalitetu vladajućih, podsvjesnom bonvivanstvu cjelokupne hrvatske političke scene. Premijer se nakraju pokušao ekskulpirati temeljnim pravilom svakog PR tečaja.

ISTRAŽILI SMO: Što siromašnije države - to skuplji automobili!

Ljubav na relaciji ministar financija-premijer, čini se, puca i na predstečajnim nagodbama, od početka upitnoj formi sanacije tvrtki, osmišljene za prijatelje i pajdaše. Linić je i dalje brani, a Milanović se, čini se, odmiče od prvotnog suglasja s ministrom.

VIDEO Linić žestoko odgovorio zašto je sjedio sam, u zadnjem redu...

On bi sad dao veće ovlasti sudovima, koji su u tim nagodbama bili tek provoditelji političke volje, što također govori o političkom mentalitetu koji u Hrvatskoj više ne smije biti in. I sve malo pomalo dolazi na tvrdnje suca Kolakušića, istog onog koji je u početku blaćen do neba. Tako je to u nas.

Linić je na konvenciji SDP-a sjedio u zadnjem redu i time poslao očitu poruku - ovo je moja stranka, a od vodstva se ograđujem. Ministrica Pusić, čija je stranka izbacila Čačića nedemokratskim postupkom i bez mogućnosti žalbe, ovoga puta nije dijelila lekcije iz demokracije, već se odlučila za onu ''hvalite me usta moja''. Što frustrira birače i uvijek ima efekt bumeranga.

Usred cijele frke i sile nedoumica što, kako i za koga na sljedećim izborima - koalicija 8 desnih stranaka rabi alate koji su mogli upaliti 1991., ali ne i 2014. HDSSB iz političke kombinatorike od koje živi, a ostali jer za drugo nemaju ni strukturu ni viziju. Stav oko lista za Europski parlament pokazuje optiku te neke politike spasenja -bez pojma koliko je to ozbiljna stvar u svakoj zemlji članici i tko uopće za to mjesto može biti istaknut.

Osobito za sljedeći saziv, u kojem postoji velika vjerojatnost da pučani i socijalisti koaliraju. Kako bi pred vrlo izvjesnim naletom Le Penice, Wildersa i ostalih, sačuvali ono na čemu Unija počiva -politički i vrijednosni centrizam. Očito je da HDZ kao dio pučke grupacije mora hitno natrag na centar, od kojeg se zadnje vrijeme odmaknuo zabludivši previše u desno, potpuno zbunjujući birače.

Ukrajina je danima top tema svih svjetskih medija, duboko podijeljena s oštećenim i podkapacitiranim društvom. Revolucija na Majdanu je bila poprimila neofašističke obrise organizirane od stranaka i grupa tih profila. Stoga je bezuvjetna amnestija prosvjednika potez s kojim se nitko razuman ne može složiti. Oligarh Janukovič je pobjegao. Europska unija se krajnje licemjerno ponijela prema tipu kojeg je veličala kao reformatora i lika koji razumije važnost investicija. Putin, kako smo već više puta kazali, za njim neće ni okom trepnuti. Ukrajina spada u sferu ruskih interesa, ali ne na razini personalne politike.

Naređeno uhićenje Janukovičevih ministara, oduzet će mu imanje

Timošenko u tim i takvim okolnostima visoke korupcije cijelog establišmenta bila je jedina koja je pokazala sposobnost pomiriti i jedne i druge. Puštena je iz zatvora i otišla na Majdan. Tamo je govorila kao novi Robespierre, pozivajući na linč Janukoviča, a ne na vladavinu zakona. Ljudski razumljivo, politički baš i ne. Bilo kako, eventualni dogovor Obame i Putina je ključ rješenja za mir u toj lijepoj zemlji pretragične povijesti.

Crkveni sud kaznio je don Ivanova, nekadašnjeg svećenika u Bibinju za grijeh pedofilije. Taj zločin pak neće biti na državnom sudu jer je u zastari. Slučaj Ivanov, inače, mjesna crkva nije odmah prijavila policiji unatoč jasnom naputku pape Benedikta. Koji je to pravilo za sve uspostavio apostolskim pismom irskoj crkvi. Uz to tražio je da se za pedofiliju iz moralnih razloga prekorači zastara koja nije privilegij. Kako bi osumnjičeni za to zlodjelo bili izvedeni pred sud, pravedno suđeni i kažnjeni! Na tu i takvu proceduru nulte tolerancije upozoravao je i kardinal Bozanić.

U tjednu koji je za nama, poplave su poharale Sisak i Turopolje, štete će se tek mjeriti. Ali zato lijepa vijest s obale Istre. Pojavila se rijetka cura, sredozemna medvjedica, morski čovik kako se još od milja naziva to slatko stvorenje. U nas je zovu još i Adriana, po maskoti davnih mediteranskih igara. A kad Adriana pozira, plijeni pozornost svih. Afektira, zavodi i nestane. Kao pravo žensko. I misli si goodbye do sljedećeg puta, tko zna kad i tko zna gdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene