Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevladava optimizam

Lorencin: Posljedice poplava na turizam biti će minimalne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Darko Lorencin rekao je danas da će posljedice poplava na turizam biti gotovo minimalne te da će njegovo ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica (HTZ), kada se sagledaju štete, obnoviti svu turističku javnu infrastrukturu kako bi se što prije omogućio turizam na poplavljenim područjima.

"Posljedice na turizam od poplava su gotovo minimalne. Vlada u cjelini je je poduzela mjere pomoći poplavljenim područjima, a mi kao Ministarstvo turizma i HTZ smo osim simbolične donacije u novcu donijeli preliminarnu odluku da ćemo, kada se sagledaju štete, obnoviti svu turističku javnu infrastrukturu i omogućiti što je prije moguće turizam na tom području", rekao je ministar Lorencin u emisiji javnog radija "Intervju tjedna".

Pročitajte i ovo Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Ministar turizma izrazio je optimizam za ovogodišnju turističku sezonu rekavši da za nadolazeće blagdane Duhova očekuju dolazak turista s glavnih emitivnih tržišta. "Prevladava optimizam, pogotovu kada je riječ o Njemačkoj, što znači da će doći koji gost više i svi zajedno više potrošiti", kazao je.

Pogledajte što su snimile policijske BESPILOTNE LETJELICE

Naveo je da politikom razvoja destinacijskog menadžmenta žele utjecati na stvaranje niza turističkih proizvoda - usavršavanja glavnoga tj. "sunca i mora", ali i novih koji će omogućiti veću posjećenost turista u pred i posezoni.

Upitan o situaciji oko turističkih tržišta u Ukrajini i Rusiji, ministar Lorencin je rekao da su po pitanju Ukrajine odustali od daljnjih aktivnosti jer su procijenili da, zbog tamošnje situacije, bilo kakve aktivnosti ne bi imale rezultata. Istaknuo je da je na ruskom tržištu smanjen negativan utjecaj uvođenja viza, a slijedi daljnja borba za ruske turiste jer je Hrvatska jedino na tom tržištu "u crvenom".

Naveo je da se i dalje poduzimaju akcije kako bi se privukli turisti iz tog područja rekavši da se trenutno u Hrvatskoj nalaze glavni ruski novinari koji prate turizam. Ministar Lorencin istaknuo je optimizam vezan ne samo za dolazak turista iz Njemačke, već i iz Velike Britanije za koju očekuje dvoznamenkasti rast, Skandinavije, Francuske, SAD-a, Koreje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene