Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upozorava

Lopovi vas prate i na plaži, saznajte kako se zaštititi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se vi kupate u moru, razmišljate li o svojim stvarima koje ste ostavili na plaži?

Tijekom godišnjih odmora na meti nisu samo prazni stanovi, već i stvari koje ste ponijeli sa sobom. Plaža je omiljeno mjesto kradljivaca koji već imaju razrađene tehnike. Policija poziva na oprez i savjetuje da na plažu ne nosite puno novca i vrijedne stvari.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeti mu zatvor Duško krao po trgovini, zbrajao cijene, pazio da ne prijeđe 1000 kuna, ali ga zeznula jedna stvar Ilustracija dovršeno krim istraživanje Lopovi u vlaku prijetili nožem maloljetniku i uzeli mu 10 eura, uhićeni su

Ukoliko to ne možete izbjeći preporuka je da vrijedne stvari ne ostavljate bez nadzora. Osim toga, predmete visoke vrijednosti ne bi trebali ostavljati ni u hotelu ili autokampu. Policija preporučuje da u tim slučajevima iskoristite sefove koji su za to namijenjeni, a nalaze se na recepcijama.

Vodite računa i o tome da PIN brojeve ne nosite zajedno s karticama i da budete oprezni kada vadite novčanik na javnom mjestu.

Lopovi prate vaše navike!

Policija upozorava i na gužve koje bi trebali izbjegavati kad god ste u prilici. Budite oprezni kada vam u gužvi netko nameće razgovor ili vam pomaže jer previše ljubazna osoba može biti džepar.

Prolazite li kroz gužvu s ruksakom na leđima preporučuje se da ga skinete i nosite ispred sebe i svakako provjerite jesu li vam rusksaci i torbice zatvorene. Policija savjetuje i da odjevne predmete i torbice u kojima držite novac ne ostavljate bez nadzora ni u ugostiteljskim objektima.

Isti savjeti vrijede i za domaće građane i za turiste. Na vrijeme poduzmite mjere samozaštite jer lopovi promatraju vaše navike!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene