Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izašlo 37,8 posto mještana

Referendum u Lokvama ponovno nije prošao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Referendum u općini Lokve u Gorskom kotaru, na kojem su se danas mještani izjašnjavali o tome jesu li za gradnju ili protiv nje akumulacijskog jezera Križ potok, nije uspio jer je izašlo samo 37,8 posto mještana s popisa birača.

Na referendum u općini Lokve je izašlo 345 od 914 birača. Akumulacijsko jezero za potrebu opskrbe vodom Gorskog kotara planiraju graditi na području te općine Hrvatske vode.

Odluku o provedbi referenduma donijelo je Općinsko vijeće nakon što je dio mještana snažno izražavao negodovanje provedbom projekta na dosadašnji način, koji, po tvrdnjama općinske uprave i nezadovoljnih građana, ne donosi koristi Lokvama.

Pročitajte i ovo U Barceloni prosvjed protiv amnestije za organizatore referenduma o neovisnosti Španjolska u problemima Prosvjedi, pregovori, moguće formiranje nove vlade: Drama oko pomilovanja katalonskih nacionalista Slika nije dostupna Žele dodatnu korist Komadina o propalom referendumu u Lokvama: Mještani nisu protiv projekta

>> Švicarci referendumom odobrili jačanje zakona o azilu

Ako se jezero izgradi, u općini traže da se Križ potok preimenuje od akumulacija u skladište vode, čime bi općina Lokve stekla pravo na naplatu godišnje komunalne naknade.

Nadalje se zahtijeva da uprava poduzeća koja bi upravljala objektom ima sjedište u Lokvama te da se u poduzeću zaposli dio Lokvaraca. Traži se i da općina dobija godišnje 10 posto prihoda od prodane vode. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene