Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Još nismo izašli iz jednoumlja"

Most predstavio kandidatkinju za brodsko-posavsku županiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na lokalnim izborima u Brodsko-posavskoj županiji Mostova kandidatkinja za županicu bit će Ružica Vukovac, novoimenovana državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, jedno od zamjeničkih mjesta trebalo bi pripasti kandidatu Nezavisne liste Mirka Duspare, aktualnog gradonačelnika Slavonskog Broda.

Pročitajte i ovo Marin Miletić, Marija Selak Raspudić "Pogrešno se izrazila" Raskol u Mostu? Miletić prozvao Selak Raspudić zbog izjave o pobačaju, ona mu odgovorila: "U najtežoj sam izbornoj jedinici" Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

Most je najavio još četiri kandidature za mjesta načelnika općina u Bebrini, Oriovcu, Donjim Andrijevcima, Velikoj Kopanici i Vrpolju, a, kako je rečeno, s potencijalnim kandidatima i partnerima pregovaraju u tri do četiri općine u ovoj županiji.

"Često u narodu slušamo da trebamo dati priliku mladim, drugačijim ljudima, da trebamo jedan zaokret u politici, to možemo napraviti s ovom ekipom koju smo okupili oko sebe. Moja kandidatura za županicu Brodsko-posvske županije proizilazi iz moje želje, moje iskrene volje da se nešto na području Brodsko-posavske županije počne mijenjati", rekla je Ružica Vukovac najavljujući suradnju s Nezavisnom listom Mirka Duspare.

Vukovac je dodala kako smo zadnjih 25 godina svjedoci jednog pasivnog i jednoličnog stanja, te kako još uvijek kao zajednica nismo izašli iz jednoumlja. Vukovac također smatra kako Most ima snagu to promijeniti.

Poricanje postojanja koalicije

U Mostu suradnju s Dusparom ne žele potvrditi kao koaliciju, već samo kao suradnju, jer obje strane izlaze samostalno s listama za županijsku skupštinu.

Da nije riječ o koaliciji za Hinu je potvrdio i Mirko Duspara, rekavši kako izlazak s odvojenim listama za županijsku skupštinu potvrđuje nepostojanje koalicije. Prema Dusparinim riječima, zajednička lista za županicu predmet je razgovora koji još traju.

U Mostu kažu da će i za Gradsko vijeće u Slavonskom Brodu ići s vlastitom listom, jer dosadašnji način rada u Slavonskom Brodu treba mijenjati. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene