Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET LOKALNIM IZBORIMA

Beljak u Sisačko-moslavačkoj županiji koalirao s HSP-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Sada se moramo okrenuti budućnosti i mislim da ove dvije stranke mogu zajednički osmisliti i predvoditi jedan novi, treći politički put. O koaliranju na nacionalnoj razini će još biti dosta riječi", kazao je Krešo Beljak.

Sisačko-moslavačke županijske organizacije HSS-a i HSP-a u srijedu su u Sisku potpisale koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore, a predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je kako će ta koalicija dviju najstarijih hrvatskih stranaka predvoditi novi, treći politički put u toj županiji.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak komentirao raspad koalicije "Rijeka pravde previše je moćna" Beljak reagirao na raskol u koaliciji zbog Milanovića: "Iskreno - žao mi je, ali..." Slika nije dostupna PRESICA ŠEFA HSS-a Beljak: "Hrvatska treba nove temelje, postojeći su truli, izbori su to pokazali"

Potpisnici sporazuma, predsjednik županijskog HSS-a Željko Lenart i županijski povjerenik HSP-a Ivica Pandža-Orkan, izrazili su uvjerenje kako je sporazumom stvoren temelj buduće šire koalicije, u koju su dobrodošle sve stranke kojima je u interesu boljitak županije.

Beljak je izrazio potporu stranačkim kolegama. "HSS je i na području ove županije prošao kroz jedno turbulentno vrijeme, ali to je sada iza nas. Sada se moramo okrenuti budućnosti i mislim da ove dvije stranke mogu zajednički osmisliti i predvoditi jedan novi, treći politički put. O koaliranju na nacionalnoj razini će još biti dosta riječi. Ovo što vladajući sada rade nije dobro za državu i moramo tražiti novi put. Nalazimo se u jednom kritičnom trenutku za Hrvatsku", rekao je Beljak.

Potpredsjednik HSP-a Ivica Žuljević pozdravio je nazočne u ime novog Predsjedništva i novog predsjednika HSP-a Karla Starčevića. Spomenuo je kako su za napredak županije i države važni ljudi i djela, te izrazio uvjerenje kako će nova koalicija raditi na dobrobit cijele županije i njenih građana.

Inače, odlukom Karla Starčevića prošli je tjedan dužnosti razriješen predsjednik županijskog HSP-a Josip Mišćević, a istodobno je raspušteno Županijsko vijeće stranke. Za povjerenika HSP-a u Sisačko-moslavačkoj županiji imenovan je pukovnik HV-a Ivica Pandža-Orkan, poznat kao istražitelj povijesti Domovinskog rata koji je u svojstvu povjerenika potpisao koalicijski sporazum.

Sukladno stranačkom statutu, on je dužan u roku od šest mjeseci pripremiti osnivanje Županijskog vijeća HSP-a.

Iako o imenima mogućih kandidata za najviše funkcije u gradu Sisku i županiji nije bilo govora, potpisnici sporazuma su najavili kako će sigurno imati kandidata za župana i gradonačelnika/cu. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene