Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretekao ga kandidat grupe birača

Preokret u Karlovcu: Sinčić izgubio u posljednjim trenucima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Državno izborno povjerenstvo obradilo 100 posto biračkih mjesta u drugi krug izbora za gradonačelnika Karlovca ući će kandidat HDZ-a i HSLS-a Damir Mandić i Davor Petračić.

Iako se na početku činilo kako će kandidat HDZ-a i HSLS-a Damir Mandić pobijediti u prvom krugu i sjesti na mjesto gradonačelnika Karlovca, s većim brojem prebrojenih listića pokazalo se kako će ga na izbore u drugom krugu prisiliti kandidat Živog Zida Ivan Vilibor Sinčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Predstavnici Živog zida (Foto: Pixell) "Štetni projekt" Živi zid protiv malih hidroelektrana na Korani

Međutim, dok je Damir Mandić s 42,39 posto osvojenih glasova siguran na prvom mjestu, bitku za drugo mjesto vodili su Ivan Vilibor Sinčić i kandidat grupe birača Davor Petračić. Sinčić je iz te bitke, s 19,79 posto osvojenih glasova izašao kao gubitnik, a Petračić je s 20,53 posto glasova uspio ući u drugi krug.

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 100 posto biračkih mjesta, a na izborima za Karlovac glasalo je 44,33 posto birača.

Za župana Karlovačke županije u drugom će krugu snage odmjeriti kandidat HDZ-a i HSLS-a Damir Jelić koji je osvojio 48,64 posto glasova i kandidat SDP-a i HSS-a Ivan Vuković koji je osvojio 19,07 posto glasova birača.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene