Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017.

U HDZ-u su uvjereni da im događanja oko Agrokora neće naštetiti na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Događanja oko Agrokora nam neće naštetiti, Andrej Plenković je ovdje pokazao vodstvo, donio jedinu odluku koju je mogao. To će biti značajan vjetar u leđa našim kandidatima. Imamo procjenu rasta od tri posto, minimalan deficit, a nezaposlenost je ispod 200 tisuća ljudi", rekao je Branko Bačić.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako događaji oko Agrokora ne mogu naštetiti HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima, nego upravo suprotno, te je istaknuo kako bi - da Vlada nije reagirala - 70 tvrtki bilo u stečaju i u problemima više od 200 tisuća ljudi povezanih s tim koncernom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Odgovarajući na novinarska pitanja, istaknuo je kako Vlada nije mogla dopustiti da propadne toliko radnih mjesta. "Događanja oko Agrokora nam neće naštetiti, Andrej Plenković je ovdje pokazao vodstvo, donio jedinu odluku koju je mogao. To će biti značajan vjetar u leđa našim kandidatima. Imamo procjenu rasta od tri posto, minimalan deficit, a nezaposlenost je ispod 200 tisuća ljudi", rekao je Bačić u Dubrovniku na konferenciji za novinare.

"To su pokazatelji da Vlada radi dobar posao. Rejting HDZ-a je dobar, Andrej Plenković je najpopularniji političar u Hrvatskoj, uvjeren sam u odličan rezultat", rekao je Bačić.

Odgovarajući na tvrdnje Nikole Grmoje iz Mosta nezavisnih lista po kojima je laž da Most zagovara ukidanje najjužnije županije, istaknuo je kako su i u svojemu predizbornom programu iz 2015. godine nosili ukidanje Dubrovačko-neretvanske županije. "Naša želja je osnažiti županije, gradove i općine", rekao je Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je na konferenciji za novinare kako je Dubrovačko-neretvanska županija najbolja po korištenju EU fondova te je podsjetio da je njihovim nastojanjima zaustavljen plan za tzv. južnu migrantsku rutu.

"Kroz posljednje vrijeme imali smo više od 30 skupova, odziv je bio odličan, uvjereni smo u pobjedu", rekao je Dobroslavić i podsjetio da je plan Mosta bio i ukidanje dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

"HDZ je stranka matica, s kapacitetom upravljanja"

Premijer Andrej Plenković u Sinju je danas dao podršku kandidatima HDZ-a za općinske načelnike i gradonačelnike Cetinskog kraja, kao i HDZ-ovom kandidatu za župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu te poručio kako je HDZ stranka matica s kapacitetom upravljanja, dok druge stranke i pokreti reflektiraju neke europske i globalne trendove koji se vežu uz populizam i demagogiju.

Plenković je u prepunoj dvorani sinjskog hotela Alkar poručio da HDZ svoju politiku gradi na temelju diskusija, stručnih, znanstvenih 'inputa' i na taj način pridonosi razvoju javnih politika u Hrvatskoj.

"Mi se ubrajamo u stranke matice, ozbiljne i odgovorne, one koje imaju kapacitet upravljanja, kvalitetne ljude, programe i projekte. Na političkoj sceni postoje neke druge stranke i pokreti gdje vidimo svojevrsnu refleksiju trendova koji su trenutno prisutni i na razini Europe ali i globalno. To su protestni, prosvjedni, antisistemski pokreti, stranke koje dobivaju popularnost na populizmu, demagogiji, površnim i paušalnim ocjenama, a nerijetko ne poznaju ni elemente političke abecede demokracije ili funkcioniranja institucija".

Premijer Plenković je rekao kako je ovo vrijeme razotkrivanja koje se događa u krizama te da se tada točno vidi tko je tko i na koga se možete osloniti.

"To govorim zato što su zbivanja te političke epizode jednostavnog konflikta između stranaka matice, poput HDZ, i populističkih stranaka i prosvjednih pokreta prisutni i kod nas u Hrvatskoj. Potez koji je bio ključan da smo raskinuli suradnju s Mostom je vrlo jednostavan - suradnja je prestala odlukom i odabirom Mosta da izaberu SDP koji ide rušiti ministra, a ne HDZ s kojim su participirali u vlasti", rekao je Plenković.

"Nema velike koalicije sa SDP-om i nema suradnje s Mostom"

Nabrojio je niz pozitivnih gospodarskih pokazatelja koji je Hrvatska doživjela od kada je Zdravko Marić ministar financija od kontinuiranog rasta BDP-a do povećanja broja zaposlenih osoba te ustvrdio da Hrvatska u gospodarskom smislu idu u pozitivnom smjeru.

"Nema velike koalicije s SDP-om i nema suradnje s Mostom koji je donio takvu odluku", naglasio je predsjednik HDZ-a.

HDZ je stranka koja je dosegnula europske standarde, u interesu nam je da sve institucije rade svoj posao i da svi oni koji su krivi za to i odgovaraju, ali ne na način pritisaka kako se to događalo u posljednje vrijeme, dodao je.

Plenković se osvrnuo i na krizu u Agrokoru i rekao da su donijeli izvanredni lijek za izvanredne okolnosti, a ono što zamjera oporbi je da u tom cijelom procesu nisu ponudili svoje riješenje za nastali problem.

Ustvrdio je da je HDZ riješio problem dugih zadržavanja na graničnim prijelazima za vrijeme turističke sezone te upitao da li su oni koji su jako glasni u političkoj kampanji svojim komunikacijskim i diplomatskim vještinama u stanju napraviti isto. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene