Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV u Našicama

Neki dijelovi još nemaju javnu rasvjetu, DVD vozi oldtajmere, invalidi kuglaju u susjednoj općini...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ususret lokalnim izborima u Hrvatskoj reporteri Dnevnika Nove TV obilaze zemlju i donose priče o onome što stanovnici žele u svojem gradu. Reporterka Marina Bešić Đukarić posjetila je gradić na obroncima Krndije - Našice.

Našice su poznate po slavnoj skladateljici Dori Pejačević i dvorcu, ali i po nedostatku gradskih prostora u kojima bi djelovali razni klubovi i udruge. 129 godina staro Dobrovoljno vatrogasno društvo se nažalost, ne može pohvaliti svojim oldtajmerima u voznom parku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Vašem gradu U "ličkom Manchesteru" nekad je bilo 4.200 zaposlenih, a danas je toliko stanovnika Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Našice imaju i tržnicu, no radi svega dva dana u tjednu - i to slabo jer je i kupovna moć sve slabija.

Nepovoljni vjetrovi zapuhali su i u gospodarstvu - oko 1300 ljudi radi u obrtima, no obrta je sve manje. Od 588 koliko ih je bilo prije 9 godina, danas ih je svega 435.

Stanovnici Našica žale se i na skupe komunalije, nedovršene ceste i neke mračne ulice - javna rasvjeta naime, još nije stigla u sve dijelove grada. U Ulici Josipa Kozarca od groblja prema Sunčanoj ne postoji niti jedan rasvjetni stup.

"Dosta je tamno. Malo je neugodno ići", kaže Našičanka Marica Zebić.

Neugodno je ići i u Socijalnu samoposlugu, pogotovo kad se stiže iz udaljenih prigradskih naselja.

"Imali smo jednu specifičnu situaciju početkom ove godine kad je jedna starija gospođa pješke došla. Pješačila je 3 sata i uopće nije imala cipele", ispričao je voditelj Socijalne samoposluge Robert Krešić.

O Socijalnoj samoposluzi ovisi 300-tinjak osoba, većinom starije dobi, izvan Našica, pa im je želja kupiti dostavno vozilo, za što im treba 50.000 kuna. Grad je dao petinu iznosa.

Problema imaju i u Udruzi invalida. Iako se okupljaju zbog sporta, dobili su sobu od 11 kvadrata. Kuglanje, u kojem osvajaju pehare, ne treniraju u Našicama, jer grad nema kuglanu, ali ima susjedna općina pa treniraju tamo. Želje su im skomne.

"Neki prostor veći, gdje bi bio pristup bolji, gdje ne bi bile one stepenice, gdje bi se i ovi teži invalidi mogli uključiti", kaže Zvonko Gašparić iz Sportske udruge tjelesnih invalida.

Prema posljednjem popisu Našice ima oko 17.000 stanovnika od čega polovica živi u 16 okolnih sela koja pripadaju gradu. Prijedloga kako bi i njihov život mogao biti kvalitetniji i bolji, nije nedostajalo - od vrtića do uskih cijevi u kanalima zbog kojih strahuju od jačih kiša.

Što su još stanovnici Našica ispričali reporterki Dnevnika Nove TV Marini Bešić Đukarić pogledajte u videu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene