Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati glasovali

Osječani glasovali: Birališta zatvorena, napetost velika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 19 sati zatvorena su birališta u drugom krugu lokalnih izbora. Građani Osijeka danas su birali svojeg gradonačelnika u drugom krugu lokalnih izbora.

Do 16 sati na glasovanje za izbor osječkog gradonačelnika u drugom krugu lokalnih izbora izašlo je 31,78 posto birača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bitka za Osijek Tomislav Karamarko: Pozivam članstvo da u Osijeku glasa po savjesti Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO istraživanje Većina Osječana nezadovoljna stanjem u gradu, Bubalu 'trojka'

U stožeru Krešimira Bubala, kažu, još je prerano za prognoze. 'Vidjet ćemo, prerano je zasad o tome govoriti. Mi smo pozivali na suradnju i nismo imali prljavu kampanju', istaknuo je Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a.

Iz Vrkićevog stožera o rezultatima zasad ne žele nagađati.

'Ukoliko gospodin brkić pobijedi, bit će to slatke muke', ističe SDP-ova Biljana Borzan. 'Pokazao je da želi raditi u korist građana', dodaje.

'Očekujem da je gospodin Vrkić dobio potporu svih onih koji žele dobro za Osijek', komentirala je Borzan nadolazeće rezultate drugog kruga lokalnih izbora.

Bubalo očekuje pobjedu

'Ja osobno očekujem da se naspavam', rekao je Ivica Vrkić, nezavisni kandidat, kojeg podupire koalicija SDP, HNS i HSU, na pitanje novinara što očekuje od rezultata drugog kruga lokalnih izbora. 'Prerano je govoriti', dodao je.

'Ono što očekujem, očekujem pobjedu i u gradu Osijeku i u Osječko-baranjskoj županiji i to je to', poručio je Krešimir Bubalo, kandidat HDSSB-a.

>> Drugi krug lokalnih izbora: Do 16 sati glasovalo 28,84 posto birača

Gradonačelnike su Osječani birali tajnim glasovanjem na mandat od četiri godine, kao i njihove zamjenike. Gradonačelnici se u drugom krugu lokalnih izbora biraju većinskim izbornim sustavom, odnosno izabran će biti onaj kandidat koji više broj glasova birača koji su izašli na glasovanje.

Pod određenim zakonskim pretpostavkama, ukoliko nema pobjednika u drugom krugu izbora, može se provesti glasovanje i u trećem izbornom krugu. Ako ni tada niti jedan kandidat ne dobije potrebnu većinu, izborni postupak ponavlja se u cijelosti.

Na šestim po redu lokalnim izborima u Hrvatskoj, od stjecanja neovisnosti, pravo glasa ima oko 3,7 milijuna birača.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene