Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog tijesne pobjede Baldasara

Splitski HDZ: Tražit ćemo ponovno prebrojavanje glasova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić najavio je kako će ta stranka i njezini koalicijski partneri zatražiti ponovno prebrojavanje glasova drugog kruga lokalnih izbora da bi se utvrdilo je li sve bilo regularno.

Nakon drugog kruga lokalnih izbora splitski HDZ najavio je kako će ta stranka i njezini koalicijski partneri zatražiti ponovno prebrojavanje glasova da bi se utvrdilo je li sve bilo regularno pošto je, po njegovim riječima, bilo 1.800 nevažećih glasova (listića), a kandidat SDP-ove koalicije Ivo Baldasar osvojio je 615 glasova više od kandidata HDZ-ove koalicije gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drugi krug lokalnih izbora Rezultati po gradovima! Slika nije dostupna 100 posto obrađeno Rezultati lokalnih izbora 2013 - NAJNOVIJI podaci DIP-a!

>> Veliki preokret u Osijeku: Vrkić srušio Bubala! SDP dobio i Vukovar i Split!

>> Baldasar pobijedio 'za dlaku', Ivanišević priznao poraz i čestitao pobjedniku

"Zatražit ćemo od Gradskog izbornog povjerenstva da se cijeli birački materijal zapečati i da se, bez prejudiciranja bilo čega, izvrši ponovno prebrojavanje listića da vidimo je li sve bilo regularno, legalno," izjavio je Škorić novinarima. Istaknuo je, kako je razlika između kandidata HDZ-ove koalicije za splitskog gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića i kandidata SDP-ove koalicije Ive Baldasara manja od jedan posto, odnosno 0,90 posto u korist Baldasara.

"Razlika u korist Baldasara je 615 glasova više u odnosu na Ivaniševića, ali 1800 glasova (listića) odnosno tri puta više bilo je nevažećih", kazao je Škorić. Po Škorićevim riječima HDZ je na ovim lokalnim izborima u Splitu ostvario najbolje rezultate nakon 1990. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene