Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati za Split

Baldasar pobijedio 'za dlaku', Ivanišević priznao poraz i čestitao pobjedniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom krugu lokalnih izbora birači Splita, prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva dali su 49,08 glasova Ivi Baldasaru (kandidat SDP-a), a 48,18 posto glasova Vjekoslavu Ivaniševiću (kandidat HDZ-a).

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, nakon 100 posto obrađenih glasačkih listića gradonačelnik Splita u novom mandatu bit će  Ivo Baldasar. Osvojio je 49,08 posto glasova, odnosno samo 615 glasova više nego njegov suparnik Ivanišević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Podizanje razine političke kulture' Baldasar: Kava s Ivaniševićem mogući početak jedne divne veze Slika nije dostupna Još se nije čuo s Kerumom Ivo Baldasar u Dnevniku Nove TV: Što su mi prioriteti? Praktički sve!

'Možemo biti zadovoljni, čestitam i protivnicima. Mislim da su se borili na način na koji su se naučili boriti. Sada moramo svi skupa unaprijediti Split. Trebali bi popiti kavu, ja i Ivanišević, on mi je to i obećao. Nadam se da će oni biti konstruktivna oporba, a ja da ću razumjeti različitosti. Sada se tenzije trebaju smiriti. Ovo su samo lokalni izbori, ni početak ni kraj ničega. Trebamo svi skupa raditi i pomoći svom gradu', rekao je Baldasar dodavši da sve poziva na suradnju.

>> Prvi nepotpuni rezultati drugog kruga lokalnih izbora!

'Morao sam pričekati. Pobjeda je pobjeda, nema se tu što raspravljati, sve je čisto. Čestitam svojim protivnicima i još jednom se ispričavam za sve izgovoreno u kampanji. S Vjekoslavom Ivaniševićem ću se skoro vidjeti na kavi', rekao je Baldasar novinarima okupljenima u stožeru na Bačvicama.

Na svoje bi novo radno mjesto trebao sjesti već u četvrtak i tamo očekuje dosadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma koji bi mu trebao predati vlast.

'Naša su djeca nezaposlena'

'Mi imamo 20.000 nezaposlenih kao i minus u blagajni. Zato moramo svi zajedno raditi. Naša su djeca nezaposlena', poručio je novi gradonačelnik Splita Baldasar koji je Ivaniševića pobjedio za manje od jedan posto glasova.

Nešto više od 150.000 birača danas je imalo priliku u drugom krugu izabrati gradonačelnika grada Splita za sljedeće četiri godine. Mogli su birati između Ive Baldasara i Vjekoslava Ivaniševića. Njih su dvojica, naime, osvojila najviše glasova u prvom izbornom krugu.

Ivanišević je pak večeras novinarima izjavio kako mu je 'malo nedostajalo' za pobjedu, ali da čestita Baldasaru. 'Ne mogu kazati da nisam tužan jer mi je za pobjedu nedostajalo nekoliko stotina glasova, ali sretan sam što je moj prijatelj Zlatko Ževrnja postao župan splitsko-dalmatinski', rekao je Ivanišević.

Najavio je da će HDZ u Splitu biti 'konstruktivna i korektna oporba koja će podržavati razvojne projekte grada ali i stavljati primjedbe gdje to bude potrebno'. 'Tako je u životu, treba znati gubiti i dobivati, i jedno i drugo je umijeće', prokomentirao je Ivanišević tijesni poraz.

Pozvao je HDZ-ove koalicijske partnere u Splitu HSLS, HČSP, HSP Ante Starčević, BUZ i HDS (Hrvatska demokršćanska stranka) da i ubuduće ostanu zajedno na 'desnom centru'. 

 

 

 

 
 

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene