Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić priznao poraz i čestitao Bandiću

Vrkić srušio Bubala! SDP dobio i Vukovar i Split!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo neslužbene rezultate drugog kruga lokalnih izbora nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta za četiri velika grada - Zagreb, Split, Osijek i Rijeku!

Lokalni izbori 2013: Neslužbeni rezultati za Zagreb nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko kontrolira najviše novca? TO SE ZOVE MOĆ! Slika nije dostupna Rezultati za Zagreb, Split, Osijek i Rijeku Rezultati lokalnih izbora 2013 - prvi nepotpuni podaci DIP-a!

Prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora za gradonačelnika Zagreba, nakon 100 posto obrađenih glasova, u drugom krugu izbora pobijedio je Milan Bandić sa 65,67% glasova, dok je Rajko Ostojić dobio 32,37 posto glasova.

>> Milan Bandić dočekao rezultate s mamom!

 >> Bandić pobjeđuje Ostojića u utrci za gradonačelnika Zagreba

Lokalni izbori 2013: Neslužbeni rezultati za Split nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta

Prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora za splitskog gradonačelnika u drugom krugu izbora, nakon 100 posto obrađenih glasova, pobijedio je Ivo Baldasar s 49,08% glasova, dok je Vjekoslav Ivanišević dobio 48,18 % glasova.

 >> Baldasar pobjeđuje u Splitu

 

Lokalni izbori 2013: Neslužbeni rezultati za Osijek nakon 100% obrađenih biračkih mjesta

Prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora za gradonačelnika Osijeka u drugom krugu izbora, nakon 100 posto obrađenih glasova, pobijedio je Ivan Vrkić s 52,82% glasova, dok je Krešimir Bubalo dobio 45,1% glasova.

 >> Preokret u Osijeku: Vrkić vodi s 52,38 posto glasova

 

Lokalni izbori 2013: Neslužbeni rezultati za Rijeku nakon 100% obrađenih biračkih mjesta

Prema neslužbenim rezultatima lokalnih izbora za riječkog gradonačelnika u drugom krugu izbora, nakon 100 posto obrađenih glasova, pobijedio je Vojko Obersnel s 67,76% glasova, dok je Hrvoje Burić dobio 30,02% glasova.

>> Rijeka: Prema prvim nepotpunim rezultatima Obersnelu 68,1 % glasova

Ostojić: Očito većina želi da sve ostane po starome

Rajko Ostojić je manje od sat i pol nakon zatvaranja birališta priznao poraz i čestitao Milanu Bandiću na pobjedi u utrci za gradonačelnika Zagreba. 'Očito je da većina birača želi da sve ostane po starome i da ništa ne treba mijenjati. To su rekli oni koji su izašli, ali i oni koji nisu', rekao je Ostojić u svom izbornom stožeru.

>> Nakon 16 godina Jambo zbačen s čela Metkovića, novi gradonačelnik Božo Petrov!

Ostojić je zatim čestitao Milanu Bandiću na pobjedi. 'Želim mu dobar i uspješan rad, zbog svih naših građanki i građana. Ali trebat će nam jako jako puno sreće', dodao je. Ostojić je uputio zahvalu svima koji su dali glas za njega, svojim zamjenicima, medijima te protukandidatima koji su se odazvali predizbornim sučeljavanjima. 'Želim uputiti ispriku ako sam gestom ili govorom ne daj Bože nekoga uvrijedio', napomenuo je Ostojić ipak ističući kako vjeruje da je njegova kampanja bila zasnovana na činjenicama i u tom smislu čista.

Sandra Švaljek: Građani su prepoznali što je Bandić radio dosad

Buduća zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek u izjavi za Dnevnik Nove TV kazala je da je ključ uspjeha Milana Bandića na izborima bio njegov dosadašnji rad na čelu hrvatske metropole.

>> Atmosfera u izbornim stožerima

'Rekla bih da su građani prepoznali što je Milan Bandić radio dosad. Očito da su odlučili to nagraditi i od njega zahtijevati da s istom energijom radi i u idućem mandantom razdoblju', rekla je Švaljek. Izrazila je nadu da će suradnja s Vladom na brojnim projektima biti dobra. 'Doista bih voljela da se uspostavi dobra suradnja između vodstva glavnog grada i države, s obzirom da glavni nije bilo koji drugi grad', rekla je Švaljek.

Jandroković: Kada se sve zbroji HDZ je najjača stranka i zato imamo pravo tražiti prijevremene izbore

U stožeru HDZ-a se stalno zbraja i oduzima. 'Očekivali smo više, a nadali smo se da možemo pobijediti u Vukovaru i Splitu. Čestitamo oponentima, analizirat ćemo situaciju i pripremati se za sljedeće izbore', rekao je Gordan Jandroković iz stožera HDZ-a. Dodaje da HDZ ima pravo tražiti prijevremene parlamentarne izbore. 'Kada se sve skupa zbroji HDZ je najjača politička stranka i s obzirom na to imamo pravo tražiti prijevremene izbore', kaže Jandroković.

>> GONG: Bilo je nagovaranja i poziva za koga glasati te kršenja izborne šutnje

Dragovan: Možemo biti izuzetno zadovoljni

Za razliku od prvog kruga, kada je ondje vladala suzdržanost, u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu večeras ne skrivaju zadovoljstvo rezultatima. Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan za Dnevnik Nove TV je rekao da, ako je za suditi po rezultatima u Osijeku, Vukovaru i Splitu, 'ne da možemo biti zadovoljni, nego možemo biti izuzetno zadovoljni'.

'Prljava i podmetačka kampanja koja budi najniže strasti nije prošla. Građani su se opredijelili za programe, mi smo nudili programe od Splita i Vukovara do Osijeka, a oni koji su se bavili prljavštinama, neka sami misle o sebi', rekao je Dragovan.

Ivanišević: Bit ćemo konstruktivna oporba

Ivanišević je u Splitu priznao poraz. 'Ne možemo stići razliku više, treba se pomiriti s tim. Bit ćemo konstruktivna oporba. I na taj način pomoći ćemo graditi grad. Čestitam pobjednicima i očekujem istu korektnost od njih koju smo i mi njima dali', rekao je Ivanišević.

Leko: SDP u cjelini može biti zadovoljan

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (SDP) u izjavi za Dnevnik Nove TV rekao je kako su informacije s birališta 'vrlo optimistične' za stranku kojoj pripada. 'SDP može u cjelini biti zadovoljan. Iz ovih rezultata izvlačim ocjenu da je SDP karakterna stranka na državnoj razini. Nije mijenjala politiku bez obzira na stranačke interese u lokalnim izborima. Mislim da smo dobili veliku podršku', zaključio je Leko.
 

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene