Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZGORJELO 35 HEKTARA

Lokalizirani i ugašeni požari koji su u nedjelju planuli u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak pet požara koji su u nedjelju tijekom dana planuli na području Splitsko-dalmatinske županije lokalizirana su i ugašena, a u njima je izgorjelo više od 35 hektara niskog raslinja, šume i makije, doznaje se u ponedjeljak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Oko 35 hektara borovine, planike, česmine i makije izgorjelo je u požaru koji je u prvim satima nedjelje izbio iznad tunela u Dubovici na Hvaru. Taj su požar gasili DVD-ovi iz Hvara, Starigrada i Jelse, te DIP Hvar, ukupno 32 vatrogasca s devet vozila, a u pomoć su im došla i dva kanadera.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor

Vatra je lokalizirana u 18.30 sati, no unatoč tome na terenu je cijelu noć ostalo dežurati 27 vatrogasaca iz četiri postrojbe sa sedam vozila. Požar se uslijed jake bure u 22.25 sati ponovno aktivirao, no ubrzo je ponovno lokaliziran.

Na Hvaru je u nedjelju gorjelo i u uvali Medvidina i to od 7 do 8.30 sati, do kada je izgorjelo tisuću kvadrata trave i makije. Istoga dana na istom mjestu na Hvaru zabilježen je i požar u kojem je izgorjelo tisuću kvadrata niskog raslinja. Sve se događalo u uvali Tiha gdje su gasitelji iz Starigrada i Jesle vatru gasili od 22 do 2.30 sati.

Nešto prije 20 sati gorjelo je i u Maretićima u Dicmu nedaleko od Sinja. Požar otvorenog prostora točno u ponoć ugasili su gasitelji iz Sinja, Trilja i Dicma. Deset kvadrata trave, maslina, mandarina i drvena građa izgorjelo je u nedjelju u Poljicima kod Trogira, a vatru su gasili vatrogasci DVD Marina. Na taj je teren nakon gašenja požara izišla policija radi obavljanja očevida. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene