Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lokaliziran požar kod Kistanja, na Velebitu i dalje gori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na području Radučića kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji, koji se spuštao u kanjon Krke prema Nacionalnom parku Krka, večeras je lokaliziran, no izgorjelo je šest hektara niskog raslinja, česmine i smrekove šume, a požarište se i dalje čuva.

Još uvijek je aktivno nekoliko požara uz Nacionalni park Paklenica, na planini Svilaja, kod Dicma i u predjelu Žrnovnice.

Pročitajte i ovo Život na najhladnijem velebitskom vrhu - 5 Osjet hladnoće minus 25 Reporter Dnevnika Nove TV posjetio najhladnije mjesto u Hrvatskoj: Kako je živjeti i raditi na tim temperaturama? Spašavanje mladih na Velebitu dvojac na velebitu HGSS spasio mlade planinare: Vidjeli su medvjeda, počeli bježati i izgubili se

Gašenje požara na predjelu Veliko Rujno uz NP Paklenicu otežano je zbog velikih naslaga lišća i humusa te velike strmine. Tijekom dana požar je gasilo 155 vatrogasaca i kanader. Opožarena površina je oko 160 hektara, od čega oko 40 hektara unutar Nacionalnog parka.

U Splitsko-dalamtinskoj županiji, na planini Svilaji gasitelji su na terenu i kontroliraju požar da se ne širi. Izgorjela je trava, nisko raslinje i niska hrastova šuma, a objekti i stanovništvo nisu ugoženi. 

Gasiteljima na terenu ujutro će se, najavljeno je, pridružiti nove snage i protupožarni zrakoplovi ili helikopteri.

Požar na predjelu Konjsko, prema Dicmu gase DIP Divulje i lokalne snage, a gori trava, nisko raslinje i nešto niske smrekove šume, a požar na predjelu Žrnovnice i Markovača pokušavaju nadzirati gasitelji iz Javne vatrogasne postrojbe Split, iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Žrnovnica, Split i Podstrana te iz DIP-a Divulje i NOS-a. 

Zračne snage povukle su se dolaskom mraka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene